Slovenija
22864 ogledov

Minister potrdil pokop napačne osebe. "Naš oče si tega ni zaslužil"

dan mrtvih
1/3
Anže Petkovšek
Pokop napačne osebe zaradi fiaska v Splošni bolnišnice Celje je potrdil sam minister za zdravje Danijel Bešič Loredan.

V celjski bolnišnici je prišlo do zamenjave dveh pacientov iz istega doma starejših. Ko je eden umrl, je osebje bolnišnice obvestilo napačne svojce. Ti na identifikacijo niso prišli, so pa že pripravili organizacijo pogreba in nazadnje pogreb tudi opravili, misleč, da je njihov družinski član umrl. A kasneje, ob vrnitvi drugega pacienta v DSO Trubarjev dom upokojencev (Loka pri Zidanem mostu), so ugotovili, da je oseba, ki naj bi umrla, pravzaprav živa in obratno.

Zaradi tega je že odstopilo celotno vodstvo Splošne bolnišnice Celje. Kako je prišlo do zapleta, je podrobno pojasnil minister za zdravje Bešič Loredan, ki ob tem ni mogel skriti pretresenosti niti solz. 

Splošna bolnišnica Celje SB Celje Slovenija Odstopili direktor, strokovni direktor in pomočnica direktorja za zdravstveno nego

 

Nad enotnim regijskim urgentnim centrom, ki bi bil v SB Celje, na Celjskem vsi n Slovenija Kaos v SB Celje: Začeli so pripravljati pogreb, ko so ugotovili, da je še živ

Družina je tako pokopala napačno osebo, ki bi morala biti pokopana na povsem drugem mestu. Informacije sicer v SB Celje sprva niso potrdili, so pa razkrili, da je pokop že bil opravljen, napačna identifikacija pacientov pa je bila ugotovljena šele včeraj, ko se je "mrtvi" vrnil v dom starejših. Informacija o pokopani napačni osebi je sicer zaokrožila tudi na družbenih omrežjih. Kasneje je minister za zdravje Danijel Bešič Loredan na izredni novinarski konferenci pokop napačne osebe potrdil. 

Sinova, ki sta izvedela, da je njun oče pokopan na napačnem mestu, sta ministru – tako Bešič Loredan – dejala: "Tega si naš oče ni zaslužil." Minister za zdravje se je z njima javno strinjal in dodal: "In res je tako. Nihče si tega ne zasluži."

 

Komentarjev 13
  • marko345 15:34 16.september 2022.

    Napako so naredili v domu upokojencev, še prevoz so hoteli zgoljufat. Gre za malomarnost, ker se jim v tiszem domu pač za vse je....minister ne more biti kriv za nedelo teh tepcev.

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 16:48 15.september 2022.

    Če so pa zdravstveni delavci tako obremenjeni in pod stresom da ne vejo kaj delajo. Revcki so, pa se covid dodatke do jim ukunili. Me pa zanima kako so dva nepokretna sploh stlačil v rešilca???

  • ec568744f0d537874fe9d825c81b6f688d633008 15:44 15.september 2022.

    Napake se skozi dogajajo in to vsepovsod,tudi meni so v mojo kartoteko dali izvide od drugega ,sem se z doktorco skoraj skregal ,ko mi je diagnozo postavila ,nič ni klapalo in zdaj naj to naredijo nekomu prestaremu ki že tako ...prikaži več in tako nič ne dojema.No v mojem primeru je bil na koncu smeh in se rešilo,drugače ne vem kako bi se končalo