Slovenija
628 ogledov

Mobilni paketi: noro, kaj dobiš za deset evrov

Slovenija 260.11.2013 mobitel, mobilna telefonija, mobilno omrezje, google, ilus Saša Despot
Bob je odgovoril na ponudbo, ki jo je pripravil novi mobilni operater Hofer Telekom oziroma HoT.

Hofer Telekom, ki je prišel na trg sredi maja , je že precej prevetril ponudbo na trgu. 

Še pred prihodom je količino prenosa podatkov v paketih občutno povečal Telemach,  pred kratkim smo poročali o boju med paketi za sedem evrov, saj so obstoječi ponudniki podvojili vkjučene količine. Zdaj se nova fronta odpira pri približno desetih evrih. 

Nizkocenovni ponudnik Bob je pripravil paket, ki konkurira Hoferjevemu paradnemu paketu HoT Maxi. Bob za en evro manj ponuja skoraj dvakrat toliko klicev in sporočil ter pet gigabajtov prenosa podatkov manj, a po dvakrat višji hitrosti. Občutno cenejše je tudi zvišanje hitrosti. Je pa na drugi strani SIM-kartica bistveno dražja, saj stane 14,90 evra, medtem ko pri HoT stane le 1,99 evra. Razlika se prek nižje cene paketa povrne v dobrem letu. 

Paketa za deset evrov | Avtor: zurn zurn

Vip bob je sicer naročniški paket, pri Hot pa gre za predplačniški paket, ki omogoča izbiro tarife in samodejno polnjenje dobroimetja. To pomeni, da dodatno plačljivo storitev pri Bobu koristite in nato plačate z računom konec meseca, pri HoT pa morate najprej zagotoviti dobroimetje in nato storitev lahko koristite. HoT sicer omogoča veliko različnih možnosti polnjenja računa. 

Je pa med ponudbama še ena bistvena razlika, saj je ponudba VIP Bob časovno omejena le do konca meseca. Obstoječi uporabniki Boba lahko paket sklenejo z poslanim SMS sporočilom, medtem ko potrebujejo novi naročniki kodo, ki jo lahko dobijo le obstoječi uporabniki Boba tako, da pošljejo SMS sporočilo s ključno besedo "vip" na 4333.

V obeh paketih MMS sporočila niso vključena. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • zdrej 08:46 12.junij 2017.

    @Hi5 / 10.06.2017, 11:49Sam sem se začel izogibat Lidlu, ker ima občutek,da te tudi tu znajo krepko olupiti. Čeprav je poceni, je pa Lidlova kakovost. Pri meni pomeni to naslednje, da ko nekaj tehničnega kupim, grem še to ...prikaži več ponavadi enkrat kupit ali pa zadeve potem ne morem uporabljati, ker je preslaba (da ne omenjam tistih 20% reklamacij v prvem letu redne uporabe). Kar se tiče tekstila, je ta precej slab. Tu pa tam je kaka zadeva ok, večino pa razmeroma hitro razpade. Solata mi je razpadla v sok, ki je smrdel po samih kemikalijah, medtem, ko domača bolj ali manj zgnije. Po pekovskem pecivu pa sem imel kamne v želodcu. In to je potem kakovost?

  • d13d8c424f7446c7b45741ef82e3d520846d0a39 13:46 10.junij 2017.

    HoT ima MMS vendar plačljive. Tukaj si lahko prebereš njihov odgovor:Spoštovani gospod Pivk,zahvaljujemo se vam za izkazano zaupanje in hkrati opravičujemo za nastale nevšečnosti.Težavo, ki jo opisujete poznamo in naši tehniki, skupja z ...prikaži več A1 in Applom že delajo na vzpostavitvi rešitve, vendar vam ne moremo dokončno potrditi, kdaj bo to delovalo. Če želite, vas lahko obvestimo, ko bo sistem deloval brezhibno.In ja omenili so mi preko telefona ko sem čakal in čakal na sms za nastavitev podatkovne povezave in na koncu mi je nekdo to povedal da pač ne bo šlo saj imajo težave kot omenjeno zgoraj. In če misliš da delam za kakšno večjo telekomunikacijsko podjetje se motiš. Prej sem bi uporabnik Tušmobila in sem jih menjal zaradi nekih težav (niso priznali napake na njihovi opremi), nato sem šel na BOB vendar sem menjal zaradi boljše ponudbe s strani HoT. Sedaj bom šel nazaj na BOB saj MMS uporabljam redno iz službenih razlo

  • smejka 12:51 10.junij 2017.

    Tako Hot kot Bob imata MMS posebej plačljive.Sicer je bob super...paket brezplačno sam zamenjaš, pa tudi adijo jim lahko kadarkoli rečeš.Največ težav sem imela (internet) s Tušem oz.zdaj Telemachom.Odzivnost na težave je taka, da bi zdaj lahko uporabljali še lanski koledar.