Slovenija
41 ogledov

Najprej v dveh letih

Papir servis so v zadnjih štirih letih selili v Vevče, nato v Dobrunje, zdaj pa Žurnal24 main
Papir servis. Je prvi na seznamu za selitev na deponijo Barje, pravijo na MOL.
Nova stanovanja
Prihodnost. “Skladno z izvedbenim prostorskim načrtom je obstoječa lokacija predvidena za stanovanjsko rabo,” so na MOL povedali o načrtih za to lokacijo po selitvi Papir servisa. Tu naj bi zgradili okoli 200 stanovanj, tudi varovana stanovanja za starejše, stanovanja za paraplegike in druge ljudi s posebnimi potrebami.

Trenutno pospešeno potekajo dejavnosti za selitev na novo lokacijo, ki bo primerna dejavnosti,” je Nataša Hovnik iz Papir servisa odgovorila na vprašanje, ali se bodo preselili na Barje. To omogoča tudi nov občinski prostorski načrt, pravijo na Mestni občini Ljubljana (MOL) in dodajajo, da bo selitev na deponijo Barje mogoča v roku dveh let od dogovorov.

Pogovarjajo se štiri leta
“Naša želja je, da preselimo rabo tistih dejavnosti, ki motijo bivalno okolje Ljubljančanov, na Barje. Prvi na seznamu za selitev je Papir servis, ki je že desetletja izjemno moteč v Vodmatu. Pogovori z lastniki trajajo že štiri leta in upamo, da bomo zdaj le našli rešitev,” so sporočili z MOL. Prebivalci četrtne skupnosti Moste se sicer že 20 let pritožujejo zaradi zbirnega centra Papir servisa, ki povzroča hrup in smrad ter prometne zastoje. Na MOL dodajajo, da zdajšnji prostorski načrt preselitev dejavnosti predelovanja odpadkov omogoča, vendar Papir servisa v to ne morejo prisiliti, ker je država tista, ki daje soglasje za njegovo delovanje.

Zemljišče na Barju je sicer v mestni lasti, zemljišče na Vodmatu pa v lasti Papir servisa. Ali to pomeni, da bodo zemljišči zamenjali? “Ker potekajo dogovarjanja oziroma pogajanja, bi bilo preuranjeno, da bi jih javno predstavili,” so odgovorili na MOL.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.