Slovenija
5131 ogledov

"Ne skrbite, strici iz ozadja skrbijo za vas"

Borut Pahor Saša Despot
Pahor proti Šarcu!

Borut Pahor je na včerajšnjem soočenju poudaril, da je v politiko prinesel spremembe, ker je bil prvi predsednik, ki je kot politično nevtralen združeval in bil predsednik vseh. Ta sprememba po njegovem mnenju morda komu ni všeč, omogočila pa je, da je šla Slovenija naprej po poti sprave in okrevanja. Marjan Šarec meni, da ni šlo za spremembo, ampak le za velike besede. Glede sprave pa je Pahorju očital, da ni dosegel konsenza, saj je tudi odkritje spomenika vsem žrtvam vojn bojkotirala največja opozicijska stranka.

Marjan Šarec | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Predsedniške volitve 2017 rokovanje šarec pahor Zadnja anketa Slovenija Rezultati ankete: Pahor ali Šarec?

Sam vztraja, da bi bil bolj odločen tudi ko gre za vprašanja, ki so v pristojnosti vlade, če se z njimi ne bi strinjal. Pri tem je omenil žico na meji. Pahor pa meni, da bi z večkratnim ponavljanjem stališča, ki je drugačno od vladnega, mednarodni skupnosti pokazal razkol znotraj slovenske politike, kar da ne bi bilo v interesu Slovenije. Pri oceni vlade Mira Cerarja sta se strinjala, da ni izkoristila priložnosti za sprejem nekaterih ključnih reform oz., da je premalo operativna.

Kandidata sta se med drugim v televizijskem soočenju izzvala tudi glede stricev iz ozadja, ki so sicer tudi tokrat ostali neimenovani.

Šarec je Pahorja pozval, naj imena teh stricev razkrije, da se jim bo lahko ognil, ko jih sreča. Pahor pa mu je odgovoril: "Ne skrbite, verjetno bolj skrbijo za vas, kot si ta hip predstavljate."

Predsedniške volitve 2017 "Nasvet" Slovenija Pahor razkril, kaj mu je "svetoval" Kučan

Ob koncu sta se ozrla še v svojo preteklost. Šarec je ponovno zanikal očitke glede mobinga nekaterih zaposlenih na občini v času županske funkcije, ki naj bi ga ugotovil pristojni inšpektorat. Vsi, ki naj bi bili prizadeti, so še danes zaposleni, nekateri na vodilnih funkcijah, je pojasnil.

Pahor pa je zatrdil, da ga v primeru nove izvolitve ne skrbi, da bi mu parlamentarna preiskovalna komisija glede Teš 6 spremenila status iz priče v preiskovanca. Kot je povedal, pozna svoja ravnanja in je komisiji dovolj verodostojno pojasnil okoliščine, v katerih je delal, prav tako ni opustil nobenega dolžnega ravnanja.

Janez Janša Pred novim krogom Slovenija Janša razložil, zakaj ne bo več govoril o "stricih iz ozadja"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 13
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 11:15 04.november 2017.

    Gledal sem zadnja tri soočenja in moram rečt,da se je Pahor na pamet naučil vse odgovore in hvalospeve,kako je on rešil državo in nas osvobodil od ustašotov,spravo je pripeljal v tako fazo,da se bom z SDS ovci objemal pred sodiščem ...prikaži več v Ljubljani,ko bodo spet protestirali za svojega firerja.Drugo leto bom vsaj na treh grobovih belčkov in kolaborantov prižgal sveče in zmolil tri molitve za "po nedolžnem" pobite izdajalce?PAhor moj nasvet je,da si natakni eno vrečko čez glavo in se ne kaži v javnosti

  • Senior 18:46 03.november 2017.

    Zadnji čas je, da se Pahorja zamenja, ker dela sramoto Sloveniji in Slovencem. Ko sem gledal soočenje, me je bilo sram, da sem Slovenec in spoznal sem, da je res "prazni lonec". Govori in govori, ne pove pa nič. G. ...prikaži več Šarec je govoril kratko, jasno in jedrnato, razumljivo za vsakega. Volil bom njega, pa čeprav ga Korl in njemu podobni, ne bodo.

  • igorgeus 18:05 03.november 2017.

    Malo mi gredo ze na k ti strici iz ozadja. Naj jih imenujejo ali pa drzijo jezik za zobmi.