Slovenija
25 ogledov

Nekatere reke bodo močno narasle

Reka Sava, deroča reka, Črnuče, poplave Žurnal24 main
Zaradi taljenja snega bodo vodotoki jutri na zahodu in jugu močno narasli. Poplavljalo bo tudi morje. Na severovzhodu države pa bo veter v višjih legah pihal tudi sto kilometrov na uro.

Po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) bo jutri dopoldne povišano plimovanje morja. Med 9. in 11. uro lahko morje za krajši čas poplavi nižje dele obale.

Jutri popoldne bodo vodotoki na zahodu in jugu Slovenije zaradi taljenja snega in padavin predvidoma močno narasli in dosegli velike letne pretoke. Najmočneje bodo narasle Kolpa, Reka, Vipava in njihovi pritoki. "Omenjene reke lahko poplavijo predvidoma na območju pogostih poplav," so zapisali na Arsu.

V višjih legah do 100 km/h

Ponoči, jutri zjutraj in dopoldne pa bo predvsem v severovzhodni "Sloveniji pihal okrepljen jugozahodni veter. Po nižinah bodo hitrosti do 70 kilometrov na uro (km/h), v višjih legah (npr. Pohorje, Goričko) lahko tudi od 70 do 100 km/h," so zapisali.

Na Primorskem in Notranjskem bo od petka opoldne do noči na nedeljo padlo od 50 do 80 litrov dežja na kvadratni meter.

Sneg, ki bo prehajal v dež, lahko povzroči poledico. Več o tem na tej povezavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.