Slovenija
2191 ogledov

Nekdanji policist toži policijo

Policist Boštjan Tacol
Izredno odpoved je dobil zaradi domnevne vpletenosti v korupcijsko afero.

Nekdanji policist Robert Sušanj zaradi izredne odpovedi, ki jo je dobil zaradi domnevne vpletenosti v korupcijsko afero v zvezi s preskakovanjem vrst v ljubljanskem kliničnem centru, toži notranje ministrstvo oziroma policijo, poročata Dnevnik in Večer.

Nekdanji direktor uprave za policijske specialnosti Sušanj je na Delovno sodišče v Ljubljani vložil tožbo zoper policijo oziroma notranje ministrstvo, saj meni, da so mu v policiji neupravičeno izrekli izredno odpoved. Zaradi domnevne vpletenosti v korupcijsko afero ga je vodstvo policije najprej suspendiralo, nato pa mu izreklo izredno odpoved.

Na sodišču so v petek opravili prvi narok, na katerem se je neuspešno končal poskus poravnave. Ne predstavnica pravobranilstva ne Sušanj in njegova odvetnica včeraj niso želeli dajati izjav. Sušanj, ki se je vmes sicer že upokojil, naj bi zahteval razveljavitev sklepov o izredni odpovedi, vrnitev na delo in izplačilo razlike do polne plače.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 12:29 17.september 2017.

    Če si pravnomočno obsojen v Sloveniji, ne moreš dobiti službe, lahko pa postaneš minister. V časopisu sem prebral, da je bil lopov stari znanec policije. Ja, s kom vse se že policija druži?! Policisti so razkrili tihotapsko mrežo, ribe pa ...prikaži več so jim odplavale. Aforizmi Davorina Bešvirja