Slovenija
18 ogledov

Neusklajena na vlado

Protestni shod upokojencev Anže Petkovšek
Kaj menite o tem, da bi celotemu gospodinjstvu odklopili internet, če bi en njegov član nedovoljeno snel vsebine s spleta?

Vlada bo že prihodnji teden na svoji seji obravnavala pokojninsko reformo, čeprav še ni usklajena s sindikati. Lučka Böhm iz Zveze svobodnih sindikatov Slovenije je povedala, da so se v vladi tako odločili zaradi rokovnika državnega zbora (DZ), ki pravi, da mora biti pred obravnavo v DZ opravljena enomesečna splošna razprava. Sindikati bodo vztrajali, da se morajo pogajanja končati pred prvo obravnavo v DZ. Minister Andrej Vizjak jim je obljubil, da bodo dogovorjeno dodali z amandmaji. Do zdaj naj bi že dorekli pogoje upokojevanja, trenutno pa govorijo o upokojevanju starejših brezposelnih.

Na ministrstvu pa so včeraj še posebno opozorili, da se bodo lahko vsi, ki bodo do 1. januarja že izpolnili pogoje za upokojitev po trenutno veljavnem zakonu, pod trenutno veljavnimi pogoji tudi upokojili. V pokoj zdaj namreč hitijo tudi tisti, ki bi še želeli delati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.