Slovenija
22 ogledov

NLB nad terjatve T-2 s 1.500 stranmi prilog

Stavka v CPM je še vedno napovedana za 22. februar. Neuradno pa se sliši, da je Žurnal24 main
Prisilna poravnava. CPM in T-2. Iztekel se je rok za prijavljanje terjatev. Prisilni upravitelji še ne vedo, kdo jih je prijavil in za koliko.

Maribor. “O prijavljenih terjatvah bo več znanega konec tedna,” pravi Silvo Zorec, prisilni upravitelj družbe Cestno podjetje Maribor (CPM); rok za prijavo terjatev se je iztekel opolnoči. CPM je od sredine januarja v prisilni poravnavi, upnikom pa ponuja tretjinsko poplačilo terjatev v šestih letih.

Na seznamu 1.460 upnikov
Kot je znano, imajo najvišji skupni znesek terjatev Nova Ljubljanska banka (NLB), Banka Celje, Nova kreditna banka Maribor (NKBM), Petrol in Gorenjska banka. Do CPM, ki ga po podatkih iz predloga prisilne poravnave bremenita kar 102 milijona evrov terjatev, ima terjatve sicer kar 1.460 upnikov.

Več znanega konec tedna
Po novem sistemu vročanja nam sodišče vse prijavljene terjatve pošlje v elektronski obliki po izteku roka. Tako mi bo število prijavljenih terjatev verjetno znano v četrtek,” pa pravi Milena Sisinger, prisilna upraviteljica T-2, kjer se je včeraj prav tako iztekel rok za prijavo terjatev. Med največjimi upniki – ti svoje terjatve po navadi prijavljajo zadnji dan – so NLB, Gratel, Telekom Slovenije, Lokainvest, Mobitel, Nokia Siemens Networks iz Finske, Smart Com in AB Sat iz Francije ter Združenje skladateljev, avtorjev in založnikov za zaščito avtorskih pravic Slovenije (Sazas).

NLB terjatve že prijavila
Neuradno smo izvedeli, da je NLB že prijavila terjatve in ob tem dodala 1.500 strani prilog. Sicer pa imajo upniki do T-2 za okoli 238 milijonov nezavarovanih, zavarovanih in prednostnih terjatev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.