Slovenija
110752 ogledov

Noro, kakšen regres bodo dobili poštarji

Pošta Slovenije
1/3
Saša Despot
V Pošti Slovenije najvišje izplačilo regresa doslej, višje tudi osnovne plače

Poslovodstvo Pošte Slovenije se je s sindikati dogovorilo za višje izplačilo osnovnih plač in višje izplačilo regresa za letni dopust.

V Pošti Slovenije in Invalidskem podjetju Pošte Slovenije je bila že v začetku leta izvedena izredna uskladitev osnovnih plač za leto 2024 v skladu s Kolektivno pogodbo Pošte Slovenije. Vsem zaposlenim so se s 1. januarjem letos osnovne plače povišale za 3 odstotke. 1. marca letos se bodo v skladu z dogovorom zaposlenim osnovne plače povišale še za dodatne 3 odstotke.

Višje kot doslej bo tudi izplačilo regresa za letni dopust, ki bo letos znašal 2.000 evrov, izplačan pa bo najpozneje do 1. maja letos. Gre za najvišje izplačilo regresa v Pošti Slovenije doslej, ki bo tudi med najvišjimi v Republiki Sloveniji.

Minimalni regres znaša toliko, kot znaša minimalna plača, to je 1.253,90 evra. Najvišji regres, ki ni obravčen, znaša toliko, kot znaša povprečna plača, za januar je bila 2.427,10 evra. 

"Poslovodstvo Pošte Slovenije je skupaj s socialnimi partnerji zasledovalo cilj, da bo na ta način zagotovljen največji možni finančni učinek za zaposlene, ki pripomore k višjemu zadovoljstvu pri delu in pripadnosti Pošti Slovenije. To je tudi rezultat odličnega dela vseh zaposlenih pri doseganju zastavljenih ciljev in izpolnjevanju skupnih poslovnih načrtov," so zapisali v sporočilu za javnost. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 18
  • Avatar Pantani2
    Pantani2 10:36 29.februar 2024.

    Že od 12.2.2024 čakam na pošto poslano iz Poliklinike!!! Si ne zaslužijo!!!

  • Pepe007 09:17 29.februar 2024.

    V tem članku je nor predvsem naslov.

  • nostradamus 07:42 29.februar 2024.

    postarji na terenu natovorjeni ko mule pretezno z reklamami in ostalo nepotrebno kramo si zasluzijo vsak cent svoje place in ce bi posta posteno nagrajevala te postarje ne bi vsak mesec bil drug postar ali pa celo usluzbenka ki dela ...prikaži več na okencu poste ker pac nimajo pismonose