Slovenija
26 ogledov

Nostalgiki, ki so volili ZL, bodo razočarani

sd Anže Petkovšek
SD bo imela le šest poslancev, toliko kot Združena levica. Ta je pritegnila nostalgike po starih časih, ki pa jih ne bo več, meni Anton Anderlič.

Dejan Židan, ki je po odstopu Igorja Lukšiča stranko popeljal na volitve, se ni najbolj izkazal. SD bo imela po novem namesto deset le šest poslancev. Več glasov kot SD je zbrala novinka, radikalno leva Koalicija združena levica (ZL). 

Šli so preveč na desno. Ne, preveč na levo!

Dolgoletni poslanec LDS zdaj pa njen predsednik Anton Anderlič meni, da je prav padec SD-ja in vstop ZL v parlament edina logična zgodba teh volitev. "SD se je odmaknil od klasične socialne demokracije, ki bi jo morali zagovarjati. Bili so do vseh stvari neodločni in ni se več videlo, kaj je njihova politika. Levo od njih je šla Združena levica, ki očitno zbuja neko upanje nostalgikov po nekem času, upanje, da bo spet tako, kot je bilo. Ampak nikoli več ne bo, tako kot je bilo,“ ocenjuje  Anderlič. Obubožana LDS, ki jo vodi, se je sicer na volitve odpravila skupaj z PS. 

Nekdanji svetovalec Boruta Pahorja Sebastjan Jeretič pa meni ravno obratno. "Rinili so se preveč na radikalno levico, še bolj levo, kot jih je postavil Lukšič, tam pa je bila velika gneča. Židana vidim bolj na sredini,“ je dejal na nacionalni televiziji. 

Ostajajo le trije

V parlamentu bodo za SD ostali njen predsednik Dejan Židan, zdajšnji predsednik parlamenta Janko Veber in Matjaž Han, pridružili se jima bodo Matjaž Nemec,  Andreja Katič, in Bojana Muršič. Znani obrazi SD Majda Potrata, Mirko Brulc in Srečko Meh niso kandidirali.

Komentarjev 4
  • Žurnalček 08:59 30.julij 2014.

    Nekaj je zadel nekaj pa kiksnil. Kiksnil je v tistem delu , ko govori , da so časi kot so bili nekoč, minili. Anderlič , kolker jaz kapiram zdajšnje zmagovalce volitev in ko dodam kot temelj še dolg , zna ...prikaži veča s tole nesposobno garnituro , kaj hitro priti do časov, kot so bili nekoč in to ne po bogastvu duha in žepa , ampak po revščini , kjer bodo morali peti kotli po cestah , da se bo obubožana većina prebivalstva lahko najedla enkrat na dan. In takrat , bo na površino priplavala LEVICA in to ne ala Lukšič , ampak ala Lenin in vam vsem , ki ste zafurali to državo hebala mater !Potolkel vas bo narod , kot je potolkel Francosko aristokracijo !

  • Žurnalček 08:50 30.julij 2014.

    Lohka bi diplomo napisal v Portorožu na Turistični . Nimamo še znanstveno obdelanih turističnih objektov , kjer se žeja gasi iz sodov .

  • Fertel 15:55 14.julij 2014.

    Verjetno bo Anderlič kaj več končno napisal v svoji diplomi.... bil bi že cajt....