Slovenija
16140 ogledov

Novo o hekerskem napadu na Pop TV in Kanal A

pop tv
1/2
Miro Majcen
"V medijski hiši Pro Plus obnavljamo poslovanje, ki je bilo moteno zaradi nedavnega kibernetskega napada," poudarjajo na Kranjčevi 26.

"Celotnega obsega napada še ne moremo oceniti, trenutno smo vse svoje sile usmerili v to, da bodo naši glavni sistemi v najkrajšem času postavljeni v prvotno delovanje, kar bo omogočili nemoteno delovanje televizijskih programov in spletnih strani. Vsi naši programi so v etru in oddajajo," še dodajajo v medijski hiši Pro Plus, ki med drugim izdaja programa Pop TV in Kanal A.

Njihove spletne strani so dosegljive v omejenem obsegu. "Vse naše ekipe si še naprej prizadevajo, da bi rešile nastalo situacijo. Iskreno se zahvaljujemo za potrpežljivost in podporo vsem našim gledalkam in gledalcem," so še sporočili iz Pro Plusa, kjer obljubljajo, da bodo o dogodku povedali več povedali, ko vzpostavijo prvotno stanje.

Hekerji naj bi po poročanju Radia Slovenija od medijske hiše zahtevali denarno odškodnino za vzpostavitev normalnega stanja. Etični heker Milan Gabor je za Radio dejal, da odškodnine lahko dosegajo tudi nekaj 10 milijonov evrov.

Na spletni strani 24ur.com so zapisali, da celotnega obsega napada še ne morejo oceniti. Trenutno vse svoje sile usmerjajo v to, da bodo njihovi glavni sistemi v najkrajšem času postavljeni v prvotno delovanje, kar bo omogočilo nemoteno delovanje televizijskih programov in spletnih strani, še zapisali na spletni strani.

Na Nacionalnem odzivnem centru za kibernetsko varnost SI-CERT po poročanju Radia Slovenija obravnavajo okoli 60 podobnih napadov letno. Motivi so navadno finančno oškodovanje, za njimi pa stojijo organizirane kriminalne združbe.

pop tv | Avtor: Miro Majcen, POP TV Miro Majcen, POP TV

Komentarjev 12
  • zibertmi 09:25 12.februar 2022.

    in portal za komentiranje še vedno ne deluje.med tem ,ko sds ministranti ustanavljajo svoje debatne krožke na socialnih omrežjih,janez vse dela z razlogom.

  • dizelcek 08:36 10.februar 2022.

    Pozdravljeni, če bi imel znanje hekerja ali če bi bil jaz heker, bi takoj uničil vse reklame na televiziji ali jih za večno odstranil zbrisal. Da ne govorimo o reklami za petrol kumaks, ko jo vidim si mislim, da me ...prikaži več je sram ker sem slovenec, ker sem že tudi slišal komentar od tujca zaradi tako neumne reklame če se odrasli slovenci razvijamo nazaj v 3.letne otroke. Reklam je preveč, mislim da nobenega gledalca ne zanimajo. Posebej ne med dobrimi filmi, ki so pozno zvečer. Brišite reklame. L.p.

  • dizelcek 08:34 10.februar 2022.

    Pozdravljeni, če bi imel znanje hekerja ali če bi bil jaz heker, bi takoj uničil vse reklame na televiziji ali jih za večno odstranil zbrisal. Da ne govorimo o reklami za petrol kumaks, ko jo vidim si mislim da me ...prikaži veče je sram ker sem slovenec, ker sem že tudi slišal komentar od tujca zaradi tako neumne reklame če se odrasli slovenci razvijamo nazaj v 3.letne otroke. Reklam je preveč, mislim da nobenega gledalca ne zanimajo. Posebej ne med dobrimi filmi, ki so pozno zvečer. Brišite reklame. L.p.