Slovenija
177 ogledov

Odnesli za 360 tisoč evrov zlata

Rop zlatarne na Wolfovi
1/2
Bralka
V prostore zlatarne na Wolfovi ulici v Ljubljani so nekaj po poldnevu vstopili oboroženi moški in odtujili za okoli 360 tisoč evrov nakita in zlata. Do ropa zlatarne je prišlo tudi v Škofji Loki, vendar pa so nepridipravi že za zapahi.

Ob 12.20 je bil Operativno komunikacijski center Policijske uprave (PU) Ljubljana obveščen o storjenem kaznivem dejanju ropa v prostore zlatarne na Wolfovi ulici v Ljubljani.

"Po do sedaj zbranih prvih obvestilih je znano, da so v prostore zlatarne na Wolfovi ulici v Ljubljani vstopili trije neznani oboroženi storilci, ki so iz notranjosti odtujili nakit," nam pove Sebastjan Juhant, tiskovni predstavnik PU Ljubljana.

Ste jih videli?

Storilci so kraj kaznivega dejanja zapustili v smeri proti Kongresnemu trgu v Ljubljani. Eden od storilcev je moški, visok okoli 180 centimetrov, oblečen v modre jeans hlače, sivo srajco z dolgimi rokavi, pod katero ima črno majico z belim vodoravnim napisom. Obut je bil v črne športne copate, na glavi pa je imel belo kapico s šiltom.

Drugi storilec je visok 190 centimetrov, oblečen v kratke jeans hlače, sivo-modro srajco z dolgimi rokavi. Obut je bil v živorumene športne copate Adidas, na glavi je imel kapo s šiltom, čez ramo pa opasano manjšo črno torbico.

Tretji moški je visok 175 centimetrov. Oblečen je bil v svetlosivo srajco z dolgimi rokavi, majico s črnim ovratnikom, modre jeans dolge hlače. Obut je bil v črno-bele športne copate Adidas, čez ramo je imel manjšo črno torbico, na glavi pa svetlo kapico s šiltom.

Policija vse, ki bi karkoli vedeli o dogodku ali o storilcih, naproša, da to sporočijo na eno izmed številk policije ali pokličejo na številko 113.


Policija nadaljuje z zbiranjem obvestil, preiskovalnimi dejanji in ostalimi aktivnostmi za razjasnitev okoliščin kaznivega dejanja in izsleditev storilcev kaznivega dejanja.

Hrvaški nepridipravi?

Spletni portal BrezCenzure.si poroča, da so trije elegantno oblečeni moški iz zlatarne Platana odnesli za okoli deset kilogramov zlata in nakita v skupni vrednosti več kot 360 tisoč evrov. Govorili naj bi hrvaško.

V Škofji Loki jim je spodletelo

Do ropa zlatarne pa je včeraj okoli 17. ure prišlo tudi v središču Škofje Loke. Tri osebe, ki so s kraja dogodka zbežale – najprej peš, nato pa z vozili –, so s seboj odnesle odtujeni nakit v skupni vrednosti sto tisoč evrov. S hitro in usklajeno akcijo vseh policistov so bili pobegli roparji prijeti še isti dan. Policija zatrjuje, da so enega od storilcev prijeli kar občani.

Pobeglim roparjem so policisti zasegli odtujene predmete iz zlatarne, jim odvzeli prostost, policisti pa zaenkrat še nadaljujejo z zbiranjem vseh obvestil.

Komentarjev 1
  • vladek 16:46 15.julij 2011.

    Dobro v tem je tole da mamo takojšnje krivce.To so Hrvati.Jelinćić vas bo nagradil.HA HA HA