Slovenija
2915 ogledov

Odpovedal informacijski sistem, letala zamujajo

Letališče Jožeta Pučnika
1/6
Jaka Dimc
Na letališču Jožeta Pučnika so nam potrdili, da imajo težave z informacijskim sistemom, zato nekatera letala krepko zamujajo.

"Že nekaj ur ni vzletelo nobeno letalo," je v uredništvo Žurnala24 sporočila bralka, ki je na Brniku čakala svoj let.

V podjetju Fraport, ki letališče upravlja, pojasnjujejo, da imajo težave z informacijskim sistemom za registracijo potnikov in prtljage.

"Da zadostimo vsem varnostnim standardom, moramo uporabljati alternativne postopke," nam je povedal Boštjan Šijanec iz Fraporta. Potnike in prtljago morajo letališki uslužbenci registrirati ročno.

Na Letališču Jožeta Pučnika so zasegli pribor za vlamljanje v avtomobile. | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Poskušamo zagotoviti, da letala potnikov, ki imajo na drugih letališčih povezane lete v naslednje destinacije, ne bi zamujala oziroma, da potniki teh letov ne bi zamudili.

Ostala letala žal malce zamujajo, priznavajo v Fraportu in dodajajo, da se vsem potnikom za morebitne nevšečnosti opravičujejo.

Koliko časa informacijski sistem ne bo deloval, na letališču niso znali povedati. "Gre za zunanjega ponudnika, ki za nas opravlja to storitev, zato vam tega ne znam povedati. Takšna napaka se zgodi zelo, zelo redko. Zato upam, da bo kmalu začel delovati," nam je še dejal Šijanec.

Fraport smo vprašali, če imajo z informacijskim sistemom težave tudi na drugje, a so nam dejali, da za razmere na drugih letališčih ne vedo.

Letališče Brnik | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
david.jug@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Tejč 09:11 06.oktober 2017.

    Nemški lastnik bi lahko to sedaj pa malo porihtal. Saj vem, še vedno smo Balkan, ampak vseeno..

  • maresem 18:29 05.oktober 2017.

    Verjetno delajo še na PC 386