Slovenija
4024 ogledov

Oglasila se je Ljudmila Novak: "Najprej je treba pomesti pred svojim pragom"

volitve v evropski parlament 2019, Ljudmila Novak Saša Despot
Zdajšnje dogajanje na javni RTV je po njenih besedah na žalost nekaj običajnega.

"Objektivno poročanje medijev na podlagi dejstev in upravičena kritika oblasti sta dve temeljni vrednoti, ki bi ju morali spoštovati mediji in oblast. Čeprav smo politiki z mediji večkrat na nasprotnih bregovih, je svoboda medijev nekaj, kar je nujno za obstoj demokratičnih vrednot," se je v zvezi s kadrovskimi čistkami na RTV Slovenija, o katerih smo poročali, oglasila evropska poslanka iz vrst Nove Slovenije (NSi), Ljudmila Novak

Dnevnik je sicer ostal še brez še enega voditelja, po tem, ko je oddajo že zapustila Valentina Plaskan.

Ljudmila Novak je prepričana, da je od svobode medijev odvisen tudi ugled Slovenije. "Sama kot evropska poslanka pa v tem mandatu nisem odpirala nobenih formalnih postopkov v povezavi z medijskimi čistkami, saj sem prepričana, da domačega perila ni spodobno prati v tujini. Ob tem pa želim poudariti, da se je zgodovinsko gledano medijsko svobodo v Sloveniji vselej želelo načenjati, ne glede na to, kdo je na oblasti, zaradi česar je zdajšnje dogajanje na javni RTV na žalost nekaj običajnega," je dodala.

Meni, da bi moral biti glavni kriterij zaposlovanja in odpuščanja na javni RTV kompetentnost novinarja oziroma urednika, ne pa strankarska pripadnost oziroma naklonjenost tej ali oni vladi. "Maščevanje enih ali drugih pa ni ne etično niti strokovno utemeljeno. Mediji, državni, zasebni in strankarski, bi morali pisati resnico, ne pa deliti ljudi na naše in vaše, leve in desne ter na podlagi lažnih novic ali natolcevanj delati zgodbe, s katerimi diskreditirajo politične nasprotnike. Najprej je treba pomesti pred svojim pragom," je še prepričana.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 26
  • bobubob 09:36 26.september 2023.

    Spet so se 'spomnili' na nas in so se prišli 'zavzemat' za naše težave. Rešili niso še nič, nasprotno, iste težave se stopnjujejo, pridružujejo se še nove. Od teh piromanov, bruseljskih in naših tule, ne moremo pričakovati kaj drugega kot ...prikaži večt nove zdrahe in nove norosti. Čas je, da se plebs končno zbudi in razmisli, čemu imamo volitve in čemu naj služi država. In temu primerno opusti pišmeuharstvo ter se začne obnašati do svoje širše okolice vsaj približno tako skrbno, kot do lastne imovine.

  • franc64 08:29 26.september 2023.

    Bravo JEBOOKA

  • www 07:15 26.september 2023.

    boljš bi blo da se ne bi - oglasila. ko se, nas samo spomni, da živi bajno življenje z bajno plačo za nič dela, na naš račun.