Slovenija
29 ogledov

Otroci za promet brez nesreč

Otroci opozarjajo na omejitev hitrosti
1/6
A. P.
Domačini z Vira pri Domžalah končali zbiranje podpisov peticije za ureditev prometa na območju, kjer je nedavno v prometni nesreči umrl 22-letnik.

Skupina stanovalcev Bukovčeve ulice in ostali domačini z Vira pri Domžalah so zbrali okrog 500 podpisov pot peticijo, s katero od občine Domžale zahtevajo, da uredi promet na tej nevarni ulici. Tako imenovane grbine oziroma "ležeče policiste" naj bi na ulici poleg preplastitve cestišča dobili v nekaj mesecev, pravi ena izmed organizatoric peticije Anja Perše, ki na svojem blogu dodaja, da kljub temu menijo, da podpora celotnega naselja ne more škodovati.

Domačini že dlje časa opozarjajo na nevarno območje, ki se je kot tako potrdilo z nedavno tragično nesrečo, v kateri je umrl 22-letni domačin. Vanj sta trčila 24- in 25-letnik, ki naj bi dirkala in se prehitevala po tej ulici ravno v času, ko se je na glavno ulico pokojni vključeval s stranske ceste. Domačini so prepričani, da bi promet z grbinami umirili.

V petek so k strpnejši oziroma vožnji v skladu s pravili opozarjali tudi domači otroci, ki so se z oznakami omejitve 50 postavili na pločnik vzdolž omenjene ulice. Pobudnik akcije je bil Franc Prelovšek, akcija je stekla mimo šolskega programa. Otroci, ki so v akciji opozarjali voznike, so bili na svojo dejavnost ponosni, povedali so, da jih vozniki opazijo in vozijo v skladu s pravili. "Tisti, ki niso vozili v skladu s pravili, so ob prisotnosti otrok nemudoma stopili na zavore," na svojem blogu piše Anja Perše. "Več kot očitno je, da je varnost v prometu na Viru začela povezovali vse generacije."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.