Slovenija
33 ogledov

Ovadba zoper Brezovarja

Borut Brezovar pravi, da so v četrtek objavili podatke, ki so jih prejeli do vkl Žurnal24 main
Protikorupcijska komisija je prejšnji mesec na pristojno okrožno državno tožilstvo zaradi suma storitve kaznivega dejanja vložila kazensko ovadbo zoper nekdanjega glavnega inšpektorja Boruta Brezovarja.

Na podlagi zakona o integriteti in preprečevanju korupcije pa je zoper njega na inšpektorat podala tudi pobudo za uvedbo ustreznega nadzora in disciplinskega postopka, piše današnji Dnevnik.

Na protikorupcijski komisiji so časniku sicer v sredo povedali le, da so vložili kazensko ovadbo zoper osebo, ki je zaposlena na inšpektoratu za delo, imena pa niso želeli izdati. Identiteto ovadenega pa so jim v četrtek razkrili na ministrstvu za delo, ki je zadevo prejelo v vednost.

Vlada je aprila razrešila Brezovarja na predlog ministrstva za delo. Slednje je postopek proti Brezovarju začelo na poziv protikorupcijske komisije, ki je zoper inšpektorja prejela več prijav suma korupcije. Opozorila je, da je dlje časa in v velikem obsegu odplačno in nejavno sodeloval z različnimi podjetji, ki so pod nadzorom delovne inšpekcije. Očitke je zavrnil, z ministrom pa se je dogovoril za umik s položaja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.