Slovenija
19 ogledov

Podprl predlog o doplačilu nove knjižnice

Podbevšek Iztok Golob
Kranj. Mestni svet z majhno večino podprl predlog o doplačilu nove knjižnice.

Doplačilo. “Odgovarjali boste moralno, politično in prepričan sem, da tudi sodno,” je kranjskega župana Mohorja Bogataja pred sredino odločitvijo o 1,7 milijona evrov vrednem doplačilu nove kranjske knjižnice posvaril nekdanji podžupan Igor Velov. Kljub pomislekom in pozivom, naj se odločitev prestavi, je koalicija doplačilu prižgala zeleno luč.

NO za revizijo

Dokler niso uresničeni sklepi nadzornega odbora (NO), se o doplačilu sploh ne da razpravljati, je župana ter koalicijske svetnike SD in SDS opozoril Velov in spomnil, da je NO od občine med drugim zahteval revizijo projekta. “S sprejemom dodatka bi lahko sprejeli nekaj, kar bi se lahko pozneje izkazalo za škodljivo,” je pomen revizije komentiral Velov. Bogataj argumenta, ko je bila predlagana prekinitev razprave, ni upošteval.

Predlagali prekinitev

Ob dvomu v upravičenost prodajalca do dodatnega finančnega zahtevka so kritiki opozorili tudi na informacije, da vsi podizvajalci niso bili poplačani, in da prodajalec kljub zavezi v pogodbi še ni uredil zemljiškoknjižnega stanja. “Vse, kar smo slišali, predstavlja veliko tveganje. V tem trenutku ne vemo, kaj je prav in kaj narobe. Menimo, da si velja vzeti vsaj še en mesec, da nekatere stvari, ki so se v razpravi pokazale kot odprte, razčistimo,” je v imenu opozicije dejal svetnik Alojz Potočnik.

Župan se je zavezal

“Postavljate me pred težko nalogo,” je odgovoril župan Bogataj, a vseeno predlagal, naj se o tretjem dodatku k pogodbi glasuje. “Glasujte, jaz pa se zavezujem, da bom zadržal plačilo, dokler zemljiškoknjižno dovolilo ne bo urejeno,” je obljubil. Opozicije ni prepričal. “Ne vem, zakaj se vam tako mudi?” je spraševal Velov. Po glasovanju je bil ogorčen. “Menimo, da gre za oškodovanje občinskega premoženja. Naredili bomo vse, kar je v naši moči, da to preprečimo,” je bil odločen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.