Slovenija
62 ogledov

Poleti brez bencina

policija Nik Rovan
Policija. Vsako leto porabijo vsaj 15 milijonov več, kot so jim odmerili za letos. Poleti bo denarja zmanjkalo.

Policiji naj bi že sredi poletja zmanjkalo denarja za gorivo in preostale nujne stroške. Da bi policisti delo lahko nemoteno opravljali do konca leta, bi morala država zagotoviti oziroma priskrbeti 15 milijonov evrov. "Za letošnje leto dodeljena sredstva ne bodo zadoščala za delovanje in opravljanje vseh nalog, ki spadajo v pristojnost policije, oziroma se bodo glede na sredstva izvajale najnujnejše naloge varovanja življenja in premoženja ljudi," opozarjajo na 
policiji.

Odpisali, novih ne bo


Na to, da lahko predčasno ostanejo brez denarja, policisti vlado opozarjajo že od lanskega septembra, ko so pripravljali državni proračun. "Policija že dlje izvaja varčevalne ukrepe, kar se pozna na dotrajanosti tako nepremičnin kot opreme," dodajajo na policiji. Za materialne stroške, kamor spadajo tudi stroški goriva in stroški članarin v mednarodnih policijskih institucijah, policija namreč na leto porabi v povprečju 51 milijonov evrov.

Za letos pa jim je država za te stroške namenila in odmerila le 32 milijonov evrov. Od tega bodo dobrih pet milijonov porabili le za gorivo in osnovno vzdrževanje policijskih vozil. Ta so v povprečju stara osem let ali več, za registracijo in zavarovanje vsakega od njih pa policija porabi okoli 1.200 evrov. Tudi zato so bili prisiljeni odpisati okoli sto popolnoma obrabljenih vozil, ki pa jih ne bodo mogli nadomestiti zaradi pomanjkanja denarja in strogega vsesplošnega varčevanja v javnem sektorju.

Komentarjev 20
  • 1111 16:25 05.maj 2014.

    jožek...glede na to, da si durh na netu, si sigurno posranec...plačujemo te mi, da lahko lajaš bedarije, ki ti jih šefi naročijo...garant! ;)

  • allstarr111 14:55 05.maj 2014.

    Tud policaji so isto spraševal ko je šel povedat da ga je dobil nazaj. Nč slučajno ga je na parkplacu pred enom trgovskim centrom opazu in šel preverit če je njegov.

  • 2112 14:39 05.maj 2014.

    gere, noben Žlender me ni šolal, ker sem se došolal in se samo-zaposlil še preden si ti slišal za Žlender-ja, pa otrok tudi nimaš, če pa, so pa najverjetneje prepuščeni tvoji dragi, pa mami, tašči....