Slovenija
9609 ogledov

Policijski šef napihal v službenem vozilu, to je epilog

Gregor Hudrič Ministrstvo za notranje zadeve Gregor Hudrič.
Ministru naj bi že poslal svojo odstopno izjavo. Imel je dolgo kariero v policiji.

Gregor Hudrič, generalni direktor direktorata za Policijo, je po neljubem dogodku, ki se je zgodil pretekli konec tedna, podal odstopno izjavo, poroča 24ur.

Hudriča je v nedeljo ustavila prometna kontrola. Po opravljenem testu alkoholiziranosti so policisti ugotovili, da je imel v izdihanem zraku previsoko raven alkohola, dodaja isti medij.

Direktor v odstopu je v času dogodka vozil službeno vozilo. Interna pravila policije določajo, da v času voženj s službenim vozilom voznik v telesu ne sme imeti alkohola.

Ministru za notranje zadeve Boštjanu Poklukarju, pod čigar resor spada direktorat za policijo, je Hudrič že poslal svojo odstopno izjavo, navaja 24ur.

policijska kontrola | Avtor: Profimedia Policijska kontrola. Profimedia

Hudrič je bil med letoma 1996 in 2010 zaposlen v policiji. Od policista je napredoval vse do komandirja Policijske postaje Jesenice. Pred trinajstimi leti se je zaposlil na že omenjenem direktoratu, kjer je nekaj časa vodil sektor za pritožbe zoper policijo. 

Pred štirimi leti je ubral drugačno karierno pot in bil do letos direktor občinske uprave na Jesenicah. Na direktorat se je vrnil, potem ko je ministrsko funkcijo prevzel Poklukar.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 14
  • stinger 21:48 24.november 2023.

    kaj je z vami cepci? Človek ni zaposlen v Policiji ampak v MNZ. In tudi ni policijski šef. Bil je včasih, ko je bil še komandir PP.

  • Naklonsky 17:01 24.november 2023.

    In policija mu je zasegla avtomobil…

  • vojko19 11:50 24.november 2023.

    Vsi uslužbenci policije bi pred nastopom službe in po končani službi narediti alkotest. Upam da bo parlament u kratkem sprejel tak zakon!

Sorodne novice