Slovenija > Črna kronika
18082 ogledov

Policist povzročil smrtno nesrečo, pihati mu niso dali

Nesreča-Tepanje-30.4.2022 PGD Slovenska Bistrica
Na štajerski avtocesti se je 30. aprila lani pripetila huda prometna nesreča, v kateri je umrl 44-letni Romun. Povzročil naj bi jo policist Goran Halilović, ki krivde ne prizna.

Petdesetletni Goran Halilović, zaposlen na Policijski postaji Velenje, je v soboto, 30. aprila lani, malo pred polnočjo, med vožnjo po štajerski avtocesti proti Tepanju z levega prometnega pasu zavil na desnega in trčil v starodobnika. Tega je odbilo prek pasu za počasna vozila v varnostno ograjo, 44-letni romunski voznik pa je padel iz avta in se tako hudo poškodoval, da je umrl na kraju nesreče. V Halilovićem avtu sta bila še dva sopotnika, stara 39 in 42 let, vsi trije so bili ranjeni.

Po oskrbi zapustil bolnišnico

Poškodovane so odpeljali v mariborski klinični center in celjsko bolnišnico. V slednji so sprejeli tudi policista, ki je potem, ko so ga oskrbeli, odšel domov. In to ne, da bi ga preizkusili z alkotestom oziroma mu odvzeli telesne tekočine. To so storili šele naslednji dan, ko se je oglasil na policijski postaji, so potrdili tudi na specializiranem državnem tožilstvu (SDT), ki se ukvarja s preiskovanjem in pregonom uradnih oseb s posebnimi pooblastili. Alkotest je bil neuradno negativen, 0,0.

SDT je vložil obtožnico zaradi kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti, zoper katero pa se je povzročitelj pritožil.

Opozorilo pred odpovedjo

Kot nam je pojasnila predstavnica za odnose z javnostmi na policijski upravi Celje Milena Trbulin, so "policistu, udeleženemu v prometni nesreči, izrekli delovnopravni ukrep – opozorilo pred odpovedjo delovnega razmerja".

Pred kratkim je bil na mariborskem okrožnem sodišču razpisan predobravnavni narok zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti. Ker Halilović krivde ne priznava, mu bodo decembra začeli soditi. Grozi mu do osem let zapora, če bo obsojen na več kot šest mesecev, bo izgubil službo.

Komentarjev 9
  • LukaMB 23:00 23.november 2023.

    Res je da so Romuni kriminalci povsod in noben jih nima preveč rad, pa vendarle v tem primeru ne moremo reči Romun je kriv, namreč to je preiskava prometne nesreče, verjamem, da Romun ni želel biti mrtev pri navadnem prehodu ...prikaži več čez Slovenijo in da je vmes posegla nesrečna sila, tokrat v obliki neprevidnega in malomarnega policaja. Vse kaže na to.

  • jakec42 19:03 23.november 2023.

    Pri nas pač ne veljajo zakoni za vse enako.to se že dolgo ve!

  • McBobo 18:27 23.november 2023.

    Zdaj bi pa milicajci radi še višje plače? Japajade.