Slovenija
95257 ogledov

Pomembno obvestilo za najemnike grobov

Pokopališče
1/3
Profimedia
Vse najemnike grobnih mest na pokopališčih Pobrežje in Dobrava, ki sta opredeljeni kot pomembni pokopališči v kulturno-zgodovinskem smislu, Pogrebno podjetje Maribor obvešča, da bodo v kratkem izdali letne položnice za grobnino v tekočem letu.

Ker nikakor ne želijo, da bi prišlo do skrajnih ukrepov odvzema grobnih mest, za kar so v primeru neplačil kot upravljavec pokopališča dolžni izpeljati postopke, pozivajo najemnike, da jim pravočasno sporočijo vse spremembe naslovov za pošiljanje položnic. K temu jih zavezujejo določila najemne pogodbe (po kateri so dolžni takoj oziroma najkasneje v roku dveh mesecev sporočiti vsako spremembo), hkrati pa s tem poskrbijo, da grobno mesto ostane v najemu dedičev.

Kljub številnim prizadevanjem Pogrebnega podjetja Maribor se namreč vsako leto vračajo številne nedostavljene položnice, ker je naslovnik neznan ali preseljen. Gre predvsem za primere, ko najemnik umre, svojci pa ne uredijo najemne pogodbe, in primere, ko najemniki ne sporočijo spremembe svojega naslova za pošiljanje položnic.

Zaradi tega vljudno prosijo vse najemnike grobnih mest, da jih o spremembah naslova za pošiljanje položnic obvestijo čim prej oz. najkasneje do 29. februarja 2024, da bodo lahko poskrbeli za ustrezno posodobitev podatkov v njihovem sistemu. Le tako bodo lahko položnice pravilno dostavljene in poravnane v roku.

Sodelovanje in razumevanje vseh najemnikov sta ključna pri zagotavljanju kakovostnih storitev. Za morebitna vprašanja ali dodatne informacije so na voljo preko kontaktnih podatkov, navedenih spodaj.

Komentarjev 4
  • Avatar Garancija
    Garancija 14:13 16.februar 2024.

    Edino kar je dobro,da so ljudje prenehali kupovati sveče v enormnih količinah

  • Avatar Leon
    Leon 14:12 16.februar 2024.

    Poznavalci razmer vedo ,da je urejenost Pobreškega pokopališča katastrofalna . Nekaj je na krivdi zapuščenih grobov ,kot drugo pa plevel ,ki se razrašča med stezicami katere bi morali urejevati zaposleni ,ki so za to plačani . Označevanje in iskanje pokojnikov ...prikaži več je znanstvena fantastika .

  • Kmodri_ 13:25 16.februar 2024.

    V Slovenistanu ni dovoljeno umreti! Bog ne daj, da te pokopljejo...