Slovenija
4014 ogledov

Poslanec LMŠ, ki je ukradel sendvič, razmišlja o umiku odstopne izjave

Darij Krajčič
Šarec: integriteta ali služba.

Poslanec LMŠ Darij Krajčič, ki je po kraji sendviča 14. februarja napovedal odstop, premišljuje, ali bo to dejansko naredil. Krajčič se namreč zdaj sprašuje, ali je "družbeni eksperiment kraje sendviča res tako pomemben, da bi moral oditi" in hkrati ugotavlja, da gre za okoliščine v katerih ni imel naklepa, da bi se okoristil. 

Darij Krajčič Posnetek Slovenija Tako je poslanec LMŠ priznal krajo sendviča

Kot je danes Krajčič povedal za STA, je bila njegova odločitev za odstop prezgodnja oz. prenagljena. "Za krajo morajo biti izpolnjeni še drugi pogoji, med drugim mora biti izkazan naklep, namen, da se okoristiš, da tajiš, da ne plačaš," pravi Krajčič in zatrjuje, da vseh teh elementov v njegovem dejanju ni bilo.

Krajčič: Iz poslanske skupine me ne more nihče vreči

Po njegovem dejanju s sendvičem je poslanska skupina LMŠ pričakovala njegov odstop, je povedal Krajčič, a obenem zatrdil, da pa zdaj poslanska skupina oz. nihče nanj ne pritiska, pač pa je svoboden pri svoji odločitvi. Če se bo odločil ostati poslanec, še ne ve, ali bo ostal v poslanski skupini največje vladne stranke ali ne. Spomnil je, da ga iz poslanske skupine nihče ne more vreči. "Kako bi to naprej naredil, ne vem, ker bi bilo odvisno tudi od poslanske skupine, kako bi me sprejela in razumela," je pojasnil. Možnost je, da se umakne med nepovezane poslance.

Šarec: Ali bo obdržal službo in izgubil integriteto ali pa obratno

V poslanski skupini LMŠ za zdaj zadeve ne komentirajo, premier in predsednik LMŠ Marjan Šarec pa je že povedal, da bo Krajčič težko še član LMŠ, če ne bo odstopil.

Premier upa, da bo Krajčič temeljito premislil tako o svojem dejanju kot tudi o tem, da je svoj odstop že podal ter kaj bi pomenilo, če svoje napovedi odstopa ne bi uresničil. Dodal pa je, da Krajčiča nihče ne more prisiliti, naj odstopi, saj so poslanci avtonomni.

Če Krajčič ne bo uresničil svoje napovedi, to Šarčeve avtoritete po prepričanju slednjega ne bo zmanjšalo: "Svoje sem namreč povedal. Povedal sem, da poslanec v primeru odstopa izgubi službo, ohrani oziroma še pridobi pa dostojanstvo."

 

 

Komentarjev 14
  • dragec 13:48 02.marec 2019.

    Nič, v trgovino po še en sendvič

  • ode 08:51 02.marec 2019.

    Tako se začne tatinska kariera. Toda ni kradel prvič. Začel je z manjšimi, manj vrednimi artikli. Ker mu je do sedaj vsakič uspelo je postal predrzen. Poziv vsem: ne plačujte sendvičev - ukradite jih! Še najbolje, da ga pojeste že ...prikaži več v trgovini. Če vas dobijo, se sklicujte na tega kleptomana, predstavnika oblasti. Sicer tožite državo zaradi kršenja ustavne pravice do enakopravne obravnave.

  • mitja20 07:43 02.marec 2019.

    Premalo je ukradu