Slovenija
37 ogledov

Pošta ga čaka, a je ne prevzame

Janša in razsodba patrie Reuters
Kljub temu, da je opozarjal na počasnost sodišča, sodbe zdaj ni prevzel.

Le nekaj dni pred iztekom roka za prevzem pisnega odpravka v zadevi Patria, je ljubljansko okrajno sodišče sodbo uspelo vročiti štirim od sedmih naslovnikov. Sodbo so namreč poslali v ponedeljek, 9. septembra, zakonski rok za vročitev pa je 15 dni. Če je ta neuspešna, se sodba vrne na sodišče.

Po pojasnilu okrajnega sodišča se sodba vroča po osebnem vročevalcu. Na dan, ko je bila ta poslana, so jo prevzeli na tožilstvu in pa zagovornik prokurista Rotisa Ivana Črnkoviča, odvetnik Dejan Marković. Kasneje jo je prevzel še brigadir Tone Krkovič. Kot pravijo na sodišču, so to tudi vse vročilnice, za katere so do danes prejeli povratnice. Je pa Krkovičev zagovornik Jože Hribernik za STA potrdil, da je sodbo prevzel danes in dodal, da pritožba absolutno sledi.

Sodbo namerava v roku, kakor je pojasnil za STA, prevzeti tudi Črnkovič, ki prav tako "dela na tem", da se bo pritožil. Vprašanje je torej, ali bo do izteka roka sodbo prevzel tretji obsojeni, predsednik SDS Janez Janša. V SDS namreč na vprašanje STA, ali je pošto že prevzel, še niso odgovorili, njegov zagovornik Franci Matoz pa je za STA dejal le, "ne komentiram". Sta pa ravno Janša in Matoz v času čakanja na sodbo, ki je bila izrečena 5. junija letos, večkrat poudarila, da bi morala biti poslana v mesecu dni, a da se to ni zgodilo.

Komentarjev 15
  • Matjaz Kampic 09:55 23.september 2013.

    Čaka, da bo dejanje zastaralo tako kot je zastarala razprodaja orožja, katerega je prodajal za svoj račun in za svojo korist, plačali pa so ga tudi osebki, kot so: Savina Smrekar, Franček, EnSralec, Punca05... Na žalost se nekaterim vremena nikoli ...prikaži veči ne bodo zjasnila. Najbolje so rešili Hrvati, ko so za vse tranzicijske lopove ukinili zastaralne roke...kar je edino logično - če je bil lopov obenem tudi izvršilna oblast, je logično, da ni preganjal samega sebe.

  • francek 08:37 21.september 2013.

    Če bi komunajzerji začeli pometati pred svojim pragom, bi imeli delo za vse življenje

  • Savina Smrekar 05:58 21.september 2013.

    spet levaki pljuvate,lotite se svojih