Slovenija
12119 ogledov

Telekom beležil izpade, tako se bo opravičil uporabnikom

mobilna telefonija Shutterstock
Izpadi v delovanju klicev in mobilnega prenosa podatkov so se pojavljali po vsej državi.

Pri nekaterih uporabnikih mobilnih storitev Telekoma Slovenije je danes prihajalo do občasnih motenj v delovanju klicev in mobilnega prenosa podatkov, so prek Facebooka potrdili na Telekomu. Po navedbah nekaterih uporabnikov so se težave pojavljale tudi pri delovanju POS terminalov. Izpadi niso bili omejeni na posamezno območje, ampak so se pojavljali po vsej državi. 

Kot so sporočili iz Telekoma Slovenije, za nemoteno delovanje omrežja skrbijo tako na terenu kot v nadzorno-operativnem centru in podpornih operativnih tehničnih ekipah. A žal se tudi pri najsodobnejši tehnologiji še vedno lahko zgodi, da se v določenih okoliščinah obnaša drugače, kot si želimo in pričakujemo.

Danes je v Telekomovem omrežju prišlo do medsebojnih motenj med sistemi IP transportnega omrežja, ki se sicer dopolnjujejo. Delovanje mobilnih storitev je bilo zato moteno med 14.05 in 17.30. V znak opravičila so se odločili vsem naročnikom mobilnih paketov v septembru podariti pet GB prenosa podatkov.

Motnje v Telekomovem omrežju so se med drugim pojavile tudi sredi letošnjega maja, ko je na območju celotne Slovenije prišlo do motenj v delovanju nekaterih mobilnih storitev.

Telekom Slovenije je največji telekomunikacijski operater v državi. Pri mobilni telefoniji ima malo več kot 40-odstotni delež.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • Snežinko 06:56 11.september 2019.

    No, vsaj nekaj, čeprav je dejstvo, ki se ga oni še predobro zavedajo, da večina ljudi itak ne pokuri vseh podatkov v paketu, kar pomeni da bodo "podarili" v bistvu prazen zrak. Ampak gesta velja, če nič drugega. Bolje kot ...prikaži večt naredit se idiota.

  • Ivo 21:41 10.september 2019.

    Lahko to opravičilo kdo posreduje kekcem iz A1? Da vidijo kako se opravičiti za drek, ki ga oni mešajo? Po dveh tednih zajeb... z njimi, je rekel možakar, da se on za sodelavce ne more opravičiti, če so ga res ...prikaži več srali, ampak razume...

  • Kmodri 17:46 10.september 2019.

    Amaterji.