Slovenija
21 ogledov

Poziv k bolj humanemu ravnanju z živalmi

Svetovni dan živali
1/12
Saša Despot
4. oktober je vsakoletna priložnost, da ljudje razmislimo o človekovem sobivanju z živalmi. Veterinarska uprava vsako leto odvzame približno 300 živali in izreče približno 900 glob zaradi neprimernega ravnanja z živalmi.

Vse od leta 1931 je 4. oktober svetovni dan živali. Društva za varstvo in zaščito živali danes po vsem svetu prirejajo dogodke, katerih namen je opomniti ljudi, kako pomembno vlogo imajo živali v našem vsakdanjem življenju. Veterinarska uprava ob tem prosi lastnike in skrbnike živali k zavedanju o odgovornosti lastnikov živali.

Ob 17. uri na Prešernovem trgu

Zagovorniki pravic živali so danes ob 17. uri na Prešernovem trgu v Ljubljani prikazali nekatere primere neodgovornega ravnanja z živalmi. Okoli velike oranžne pentlje, ki simbolizira svetovni dan živali, so razstavili slike žrtev industrij in aktivnosti, ki živali obravnavajo zgolj kot človeške objekte oz. lastnino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.