Slovenija
25119 ogledov

Pozor, Arso izdal oranžno opozorilo

Dež in veter Profimedia Nebo se bo pooblačilo.
Vreme: Agencija Republike Slovenije za okolje (Arso) izdala oranžno opozorilo. Prebivalci te regije morate biti še posebej previdni.

Agencija Republike Slovenije za okolje je prižgala oranžno opozorilo za Primorsko. "Danes lahko sunki burje na Primorskem na izpostavljenih legah presegajo 100 km/h," so zapisali. Vzhodna polovica Slovenije je ne Arsovem zemljevidu (od 13. ure do polnoči) obravana v rumeno. 

Pihal bo severvzhodnik

Popoldne bo večinoma sončno. Nekaj povečane oblačnosti bo na jugovzhodu Slovenije, a se bo postopno jasnilo. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem zmerna do močna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 10, na Primorskem do 14 °C, piše na spletni strani Arsa. 

Jutri bo pretežno jasno. Zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megleno. Na Primorskem bo še pihala burja, ki bo čez dan slabela. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do 0, ob morju do 5 °C, najvišje dnevne od 5 do 8, na Primorskem do 14 °C, se glasi napoved za četrtek. 

Obeti

V petek bo sprva pretežno jasno, čez dan pa se bo začelo od severa oblačiti. Zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megleno. V soboto bo povečini sončno z občasno povečano oblačnostjo. Možna je kakšna manjša ploha, še sporočajo vremenoslovci Arsa. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.