Slovenija
16693 ogledov

Potrdili okužbo pri zaposlenem v še enem zdravstvenem domu

koronavirus virus slovenija Epa
V Zdravstvenem domu dr. Julija Polca Kamnik je bila potrjena okužba pri enemu od zaposlenih delavcev. Kdor je bil v zdravstvenem domu med 11. in 13. marcem naj se opazuje.

Zdravstveni dom Kamnik je na svoji spletni strani objavil pomembno obvestilo. "V Zdravstvenem domu dr. Julija Polca Kamnik je bila potrjena okužba pri enemu od zaposlenih delavcev. Delavec je zbolel v soboto, 14. marca 2020, in ker je zbolel za vikend doma, že pred znaki bolezni ni več vstopal v prostore Zdravstvenega doma dr. Julija Polca Kamnik. O izvidu brisa smo bili obveščeni danes, v torek, 17. marca 2020. Vsi njegovi tesni stiki v Zdravstvenem domu dr. Julija Polca Kamnik so bili poslani v samoizolacijo," so zapisali. 

Ministrstvo za zdravje je bilo obveščeno. V zdravstvenem domu so izvedli vse ukrepe za preprečitev in širjenje morebitne okužbe. 

Koronavirus v Italiji Slovenija Kdaj in koliko dni si kužen, če zboliš za covid-19

"Vljudno prosimo vse paciente, ki so med 12. in 13. marcem obiskali Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik, da so pozorni na kakršne koli znake okužbe s COVID-19 (visoka temperatura, kašelj in težko dihanje). V primeru suma na okužbo COVID-19, prosimo, pokličite našo telefonsko številko 051 642 922. Na podlagi dodatno zbranih obvestil po priporočilih NIJZ velja tudi za paciente, ki so vstopili v ZD 11. marca," so še zapisali. 

Po zadnjih uradnih podatkih je v Sloveniji potrjenih 275 okužb s koronavirusom. Pristojni so opravili 7857 testiranj. Minister za zdravje Tomaž Gantar je na popoldanski tiskovni konferenci glede števila okuženih dejal, da "lahko mirno rečemo, da jih je vsaj petkrat več".

Vlada je že napovedala, da bo v prihodnjih dneh nekatere ukrepe še stopnjevala

 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice