Slovenija
3098 ogledov

Preden se odpravite na pot, nujno preberite to!

Kolone na avtocesti Ptuj Žurnal24 main
Pred nami je eden bolj prometno obremenjenih koncev tedna.

"Tako v Sloveniji kot večjem delu Evrope so se pričele počitnice, zaradi česar se jutranje in popoldanske konice med tednom prevešajo v dopustniške konice ob petkih popoldan proti turističnim krajem, medtem ko bodo v drugi smeri največje obremenitve ob sobotah dopoldan ter nedeljah," opozarjajo pri Družbi za avtoceste. "Pričakovati je tudi bolj polna počivališča in parkirne prostore."

V tem tednu večje zgostitve prometa pričakujemo:

  • med Šentiljem in Gruškovjem, na odseku med Ptujem in mejnih prehodom Gruškovje v soboto, 29. junija 2019, od 4. ure naprej,
  • na območju ljubljanske obvoznice od Šentvida, Kosez in naprej do razcepa Kozarje celoten petek, največ pa v soboto od 8. ure naprej,
  • med Koprom in mejnima prehodoma Dragonja ter Sečovlje v obeh smereh.
  • pred mejnimi prehodi v Istri (Sečovlje, Dragonja in Sočerga) ter mejnima prehodom Jelšane in Starod.
  • Na potek prometa bodo vplivala tudi dela na območjih cestninskih postaj Lukovica, Prepolje, Kozina, Videž in Vransko.

V soboto, 29. junija 2019 so v nočnem času med 3. in 3.30 uro predvidene kratkotrajne popolne zapore v obe smeri na odsekih avtoceste A1 med Krtino in Domžalami, med Šentjakobom in razcepom Zadobrova ter na priključkih Šentjakob in Domžale. Kratkotrajne zapore so potrebne zaradi postavitve prečk portalov s spremenljivo prometnoinformacijsko signalizacijo.

Zaradi sestavljanja prečk bo sicer na navedenih lokacijah po napovedih Darsa promet delno oviran že med polnočjo in 4. uro.

Štajerska avtocesta

V petek, 28. junija 2019 bo med 23. in 23.30 uro kratkotrajna popolna zapora na odseku avtoceste A1 med Blagovico in Krtino v obe smeri vožnje zaradi montaže mostu portala s spremenljivo prometnoinformacijsko signalizacijo.

Na delu odseka avtoceste A1 med Vranskim in Šentrupertom je promet v razdalji približno petih kilometrov urejen po dveh zoženih pasovih v obe smeri zaradi del v sklopu odstranjevanja tamkajšnje cestninske postaje, ki so združena z obnovo približno štirih kilometrov vozišča v obeh smereh. Dela bodo v celoti zaključena predvidoma do konca julija letos.

Dolenjska avtocesta

Od petka, 28. junija 2019, od 9. ure do nedelje 30. junija 2019, do 18. ure bodo potekala dela od priključka Cikava v smeri proti Ljubljani, in sicer v petek na prehitevalnem pasu, v soboto in nedeljo pa na voznem in odstavnem pasu. Dela bodo potekala zaradi popravila vozišča.

Do 25. avgusta 2019 bo na odseku avtoceste A2 med Ivančno Gorico in Bičem v obeh smereh promet oviran na območju cestninske postaje Dob, kjer potekajo dela odstranitve cestninske postaje in preureditve območja.

Primorska avtocesta

V petek, 28. junija 2019, se bo na primorski avtocesti izvajala prestavitev delovne zapore na območju nekdanje cestninske postaje Videž zaradi del v sklopu odstranjevanja cestninske postaje in obnove vozišča. "Zaradi poseganja v prometni tok ob urejanju talne signalizacije lahko nastanejo občasne zgostitve prometa," opozarjajo pri Darsu.

Nato bo sledila popolna zapora polovice avtoceste na odsekih avtoceste A1 med Divačo in Črnim Kalom vključno s priključkom Kozina iz smeri Kopra proti Ljubljani. "Promet v tej smeri bo preko sredinskega prehoda preusmerjen na nasprotno smerno vozišče, kjer bo urejen dvosmerno po dveh zoženih pasovih v obe smeri vožnje," še napovedujejo pri Darsu. "V obe smeri bodo mogoči izredni prevozi do širine 5 m. Ves čas bo zaprt izvozni krak z avtoceste iz smeri Kopra na priključku Kozina, obvoz bo urejen preko priključka Kastelec. Zapora je potrebna zaradi nadaljevanja del rekonstrukcije vozišča na širšem območju ploščadi nekdanje cestninske postaje Videž in bo trajala predvidoma do 31. julija 2019."

Obalna hitra cesta

Na hitri cesti H6 je zaprt uvozni krak priključka Slavček v smeri proti Izoli. Zapora je izvedena zaradi povečanja pretočnosti na hitri cesti H5, v Kopru in na glavni cesti G1-11 v času turistične sezone. Zapora kraka bo trajala predvidoma do 30. septembra 2019.

zastoji kolone ceste | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Vipavska hitra cesta

Predvidoma do konca julija bo na odseku hitre ceste H4 med razcepom Nanos in Vipavo proti Vrtojbi (Italiji) promet v razdalji 7 km urejen večinoma po drugi polovici hitre ceste dvosmerno, po enem pasu v vsako smer vožnje, zaradi zgraditve poskusnih polj protivetrne zaščite.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.