Slovenija
128100 ogledov

Velika novost pri nadziranju tistih, ki gredo prek občinske meje

tzmojemesto 07.02.2008, mestni redar pise kazen za napacno parkiranje, Ljubljana Boštjan Tacol
Notranji minister Aleš Hojs je predstavil pomembno novost, ki jo je vlada sprejela na današnji seji.

Tuji državljani, ki pri nas začasno ali stalno bivajo in želijo potovati v drugo državo, to velja predvsem za tiste, ki potujejo v Bosno in Hercegovino, morajo prehod čez občinsko mejo utemeljiti.

V preteklem tednu se je izkazalo, da ta del odloka ni jasen, zato je na mejnem prehodu Obrežje nastala več kilometrska kolona. Ljudje so mislili, da je prehajanje meje svobodno in da jim ni treba upoštevati prepovedi prehoda občinskih mej.

„Če na državni meji ne boste utemeljili, zakaj prehajate občinske meje, boste kaznovani. Ljudje so mislili, da če odhajajo v Bosni in Hercegovino, so mislili, da ne potrebujejo potrdil za prehajanje občinskih meja. Vsa nenujna potovanja odsvetujemo, tudi tistim, ki tedensko migrirajo v države nekdanje Jugoslavije,“ je jasen Hojs.

Policija je v preteklem tednu izvedla številne nadzore in izrekla mnoge kazni, je še povedal Hojs in za konec dodal še izjemno pomembno novost: Poleg policije in zdravstvenega inšpektorata bodo lahko po novem nadzor nad prehodi občinskih meja opravljali tudi občinski redarji.

Ljubljana 22.10.2013 usluzbenec mestnega redarstva opozarja gospoda ki je narobe | Avtor: Saša Despot Saša Despot


 


 


 

Komentarjev 10
  • fiston 16:52 06.november 2020.

    Mimogrede, ali javni prevoz tudi nadzirajo. Ali pride kak v avtobus ali na vlak kontrolirat?

  • Avatar right
    right 09:43 06.november 2020.

    tudi kmetje so nekoč zmagali proti fevdalizmu z vilami, bomo tudi mi proti covid fašizmu in diktaturi

  • lulibuc 09:41 06.november 2020.

    Jebite se bagra fašistična, raje kontrolirajte cigane, ki ropajo kjer se jim zljubi. Tam pa ni ne vas, ne polpismenih redarčkov