Slovenija
6491 ogledov

Zato so po Ljubljani vozili velika drevesa

presaditev dreves Ljubljana Facebook Presaditev dreves v Ljubljani.
Namesto sekanja so se odločili za drugačno prakso.

Mestna občina Ljubljana je namesto poseka investirala v presaditev devetih dreves, ki so stala na Linhartovi cesti.

Drevesa, natančneje turške leske, so preselili v Šmartinski park, ki je na podoben način pred nekaj tedni dobil tudi linijo ostrolistnih javorjev, ki bodo poleti senčili glavno pešpot v parku.

"Za devet odraščajočih turških lesk smo porabili dva dni, da smo jih odkopali. Tretji dan so šle na pot," so ob priloženem posnetku transporta zapisali na družbenem kanalu podjetja Tisa d.o.o., ki je opravilo storitev.

Pri presaditvi dreves pazijo na ohranitev večine koreninskega sistema, da lahko rastline tudi na novi lokaciji opravljajo svojo vlogo, ki je v mestnih središčih zelo pomembna.

dezurni@styria-media.si 

Komentarjev 6
  • vzev 15:36 17.februar 2024.

    Zakaj pa nebi metali denarja vstran. Pa saj je davkoplačevalski. Namesto, da bi ta drevesa podrli in nasadili nova. Bi lahko nasadili precej več dreves, kot pa s to neumno selitvijo.

  • Pepe007 07:03 17.februar 2024.

    Nemneži tako zapravljajo davkoplačevalski denar. Sadi se mlada drevesa. Res pa je, da mestne srajce mislijo, da gre tudi tako.

  • jakec1575 21:23 16.februar 2024.

    ta drevesa se ne bodo prijela. polovico korenin bo odmrlo, Pri selitvi so korenine vsaj nekaj ur izpostavljenje svetlobi, če jih ne zavijejo. drevesa pa se bodo posušila. Občina pa bo rekla, meh probali smo.