Slovenija
9741 ogledov

Prihaja nov vročinski val

Vročinski val Profimedia
Potem ko so zadnja dva dneva zaznamovala neurja, vremenoslovci opozarjajo, da je pred vrati že nova nevšečnost.

V prihodnji dneh nas čaka sončno vreme. "Že v soboto se bo znova večinoma segrelo nad 30 °C, najbolj vroče pa bo predvidoma v dneh od nedelje do srede, ko bodo najvišje dnevne temperature po Sloveniji dosegale od 32 do 37 °C," vreme v prihodnjih dneh opisujejo na agenciji za okolje. "Medtem ko do nedelje neviht ni pričakovati, pa se bo verjetnost njihovega nastanka v prihodnjem tednu spet povečevala in zelo verjetno v sredini tedna lahko spet pričakujemo tudi kakšno krajevno neurje."

Letos smo že izkusili dva vročinska valova. Prvi je trajal od 19. do 23. junija, drugi od 8. do 12. julija, tretji pa bo po napovedih agencije za okolje vztrajal od 15. do 19. julija 2023. Vsi trije bodo tako trajali med 4 in 5 dni. 

"Srednjeročne napovedi zaenkrat ne kažejo, da bi se do konca julija pojavil še kakšen, napovedi za mesec avgust pa se še spreminjajo," dodajajo. 

Jutri bo sončno. Zjutraj se lahko ponekod pojavlja kratkotrajna megla. Najvišje dnevne temperature bodo od 28 do 33 °C. V nedeljo in ponedeljek bo sončno in še bolj vroče. V ponedeljek lahko v severni Sloveniji nastane kakšna nevihta. 

"V torek bo prevladovalo sončno in vroče vreme. Najvišje temperature bodo od 31 do 36 °. Predvsem v severni Sloveniji popoldne in zvečer niso izključene krajevne nevihte. V sredo popoldne nas bo verjetno dosegla hladna fronta z nevihtami. Tudi od četrtka naprej kaže na bolj spremenljivo vreme z občasnimi plohami in nevihtami. Vročina bo popustila," dogajanje v prihodnjem tednu napovedujejo na agenciji za okolje. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1