Slovenija
13734 ogledov

Pripravite se, prihaja nestabilno vreme in to kmalu!

Oblačnost Shutterstock
Sredi tedna bo od severa k nam prišla vremenska motnja. To bo prinesla s sabo.

Sredi tedna se bo vreme pri nas spremenilo, saj nas bo od severa dosegla vremenska motnja, ki pa ne bo dosegla večje destabilizacije vremena, pravijo pri Neurje.si. 

"Tako lahko znova računamo na razvoj posameznih neviht, ki bodo močnejše narave predvsem ob krajih ob morju, na zahodu države. Jugozahodni vetrovi prinašajo višje temperature v nižjih plasteh ozračja, medtem ko bo dodaten vir energije prispevalo tudi morje, ki je še precej toplo – temperatura se giblje okoli 25°C," opisujejo, kaj lahko pričakujemo. "Od četrtka naprej lahko do konca tedna še računamo na popoldansko nestabilnost v obliki krajevnih ploh, ki pa ne bodo ohladile ozračja za daljše obdobje, le v četrtek in v petek bo za par stopinj hladneje. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale med 25 in 27 stopinj Celzija."

Dežnik le imejte s seboj

V torek bo pretežno jasno, z jutranjo meglo po nižinah. Čez dan lahko pričakujemo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 31 °C. 

V sredo bo prevladovalo sončno vreme, pihal pa bo jugozahodni veter, napoveduje agencija za okolje. "Popoldne in zvečer bodo predvsem v severni in zahodni Sloveniji nastale posamezne plohe in nevihte. V četrtek bo spremenljivo s plohami in posameznimi nevihtami," dodajajo. 

Spremenljivo vreme se bo nadaljevalo od petka do prihodnje srede. "Občasno bomo pod vplivom bolj nestabilnih zračnih mas, vmes pa bodo prehodno obdobja stabilnega vremena. Deloma sončno bo, temperature bodo šle postopno spet nad 25 °C, prihodnji torek ali sredo pa spet nekoliko navzdol. Možnost občasnih krajevnih padavin bo zmerna predvsem v zahodni polovici Slovenije, kakšna ploha ni izključena tudi na vzhodu," napovedujejo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.