Slovenija
6211 ogledov

Priznani zdravnik dobil košarico, to je nova nosilka liste Gibanja Svoboda

Festival Svoboda Anže Petkovšek
Joveva bo nosilka liste, oba z Merlom sta bila o tem obveščena nedavno.

Nosilka liste Gibanja Svoboda na evropskih volitvah bo nekdanja novinarka, zdaj pa evroposlanka Irena Joveva, medtem ko direktorja postojnske porodnišnice, dr. Aleksandra Merla, ki so ga v zadnjih tednih omenjali na tem mestu, na listi sploh ni več.

Šlo je za odločitev izvršnega odbora in sveta Gibanja Svoboda, ki sta na sejah znova razpravljala o kandidatih za prihajajoče evropske volitve in dokončno potrdila kandidatno listo.

Kot pišejo novinarski kolegi na N1, naj bi informacija zaokrožila, še preden sta bila oba omenjena kandidata z njo sploh seznanjena. Še več - Merlo naj bi za spremembo izvedel šele danes zvečer. Zdaj kandidiral ne bo.

Joveva o osebni odločitvi, Merlo povsem drugače

Joveva je na tiskovni konferenci zatrdila, da je bila to njegova "osebna odločitev, ki jo spoštujem". Te besede je ponovila dvakrat.

A Merlo je v svojem odzivu njene besede postavil pod vprašaj, saj je dejal, da so se "očitno stvari spremenile, sam pa imam svoja načela, od katerih ne odstopam".

"Pričakoval sem, da bom lahko kot senior v skupini za evropske volitve še kaj prispeval, če pa tega ne želijo, tudi nič hudega. Pač ne bom kandidiral," je povedal za N1.

Gibanje Svoboda je sicer v bitko za sedeže v evropskem parlamentu poleg Joveve poslalo še Mateja Graha, Jureta Lebna, Tamaro VontaJanjo Sluga, Uroša Brežana, Mašo Kociper, Vojka Volka ter Marjana Šarca.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 18
  • Avatar Herkules
    Herkules 13:39 23.april 2024.

    Tatko i majka jovev sta iz makedonske vukojebine tedensko vozila na črno prodajat ljubenjice na lj tržnico in to, na srečo, poleg dolgoletnega paprikara jankovića, in tako so se talenti spoprijateljili! Hčerka irena je pri branjevcu ustni razgovor uspešno oddelala, ...prikaži več kot farmacevtka, - ker pri dedku ne boli! - in tako v praksi pokazala svoje oralne kompetence za večno EU poslanko in druge zahtevne funkcije! Nižje ne gre!

  • Plavi-mil 11:05 23.april 2024.

    A, je sigurna, da bo prva na listi, samo vprašam, ta narcis se premisli, kot bi rekel keks, pri njem nikoli ne veš kaj bo, še pri seksu on ne ve ali mu bo prišlo ali odšlo.

  • andrija 08:58 23.april 2024.

    odločajo se po lepoti,še bolj po vezah, ne po sposobnostih