Slovenija
26 ogledov

Protivladni protestniki premagali podpornike vladi

Tretja vstaja v Ljubljani Saša Despot
O dvojnem protestu, prvem v podporo aktualni oblasti in drugem proti politični kasti, ki je v petek potekal v Ljubljani, je na svoji spletni strani poročal italijanski časnik Il Piccolo.

Zapisal je, da so protivladni protestniki, ki jih je bilo najmanj 20.000, premagali protestnike v podporo vladi.

Časnik sicer povzema nekaj izjave predsednika vlade Janeza Janše, ki je udeležence prvega zborovanja v podporo vladi, med katerimi so bili tudi nekateri ministri in člani desnih strank, nagovoril preko video posnetka.

Med drugim navaja, da je premier politične nasprotnike obtožil, da želijo njegovo vlado zrušiti zgolj zato, da bi prikrili resnične krivce za slabe gospodarske in socialne razmere, v katerih se je znašla Slovenija.

"Oditi na ulice ni vedno najboljši način za izražanje mnenj, a danes smo bili v to prisiljeni," Janšo povzema časnik in dodaja, da je slovenski premier svoje podpornike pozval, naj se uprejo levičarskemu fašizmu, nasilju in kaosu, ki da so največji sovražniki svobode in pravičnosti.

Slovenijo kriza najbolj prizadela

O protestih je poročala tudi Ansamed, ki je del italijanske tiskovne agencije Ansa. Med drugim so zapisali, da so protestniki Janšo pozvali, naj ne odstopi v dobro države.

Povzeli so tudi nekatere Janševe izjave in zapisali, da je slovenska vlada po objavi poročila komisije za preprečevanje korupcije o finančnih nepravilnosti v Janševem premoženjskem stanju ostala brez dveh strank in tako nima več večine v parlamentu.

Agencija še piše, da je Slovenija ena tistih evropskih držav, ki jo je gospodarska kriza najbolj prizadela in da je v velikih težavah predvsem bančni sektor. Janševa vlada je, da bi se izognila zaprosilu za finančno pomoč, uvedla varčevalne ukrepe.

Komentarjev 10
  • filipina2 08:55 11.februar 2013.

    boli tebe idiot

  • dragec 15:05 10.februar 2013.

    Desničarji, desnico uporabite za bolj prijetne reči

  • klincek 12:27 10.februar 2013.

    levičarji a boli