Slovenija
16 ogledov

"Razbila še zadnje iluzije"

Slovenija 08.02.2013 3. vseslovenska vstaja v Ljubljani, protest; foto:Sasa Desp Saša Despot
Vstajniki so razočarani nad prvimi stotimi dnevi vladanja Bratuškove, saj ji je po njihovem mnenju uspelo ogoljufati svoje volilke in volilce ter prelomiti vrsto danih obljub.

"Alenka Bratušek in njen najpomembnejši koalicijski partner Lukšič sta razbila tiste zadnje iluzije, ki so jih imeli nekateri o tem, da znotraj obstoječih politikov obstajajo sile, ki so sposobne Slovenijo iztrgati iz uničujočega neoliberalističnega toka, v katerem pluje Evropa in ki hoče pokopati še zadnje ostanke države blaginje, ki smo jo gradili desetletja. Pokazala sta, kako je mogoče v stotih dneh vladanja ogoljufati svoje volilke in volilce – s tem ko ravnata v popolnem nasprotju z vsem, kar sta zagovarjala še pred nekaj meseci," so v oceni prvih sto dni vlade zapisali v gibanju Vseslovenska ljudska vstaja (VLV).


Prelomljene obljube

Poudarili so, da je Bratuškova prelomila tudi svoje druge obljube, npr. ni uresničila dialoga z vstajniškim gibanjem. "Niti z besedo, kaj šele z ukrepi, se ni odzvala na glavne zahteve vstajniškega gibanja, še posebej tiste, povezane s korupcijo," pravijo v gibanju VLV.

Moti jih tudi, da se še vedno ni "distancirala od ljubljanskega župana navkljub poročilu protikorupcijske komisije, ki vzbuja resne korupcijske sume, v katere naj bi bil vpleten Janković".

Nadzor protestnikov

Obljubila je tudi, da pred parlamentom v času protestov ne bo več ograj, a so te še vedno tam, zatrjujejo v gibanju VLV in dodajajo, da naj bi policisti uporabljali tudi številna druga prikrita sredstva, s katerimi nadzorujejo protestnike v času shodov.

Komentarjev 13
  • Kranjica 20:10 27.junij 2013.

    Dragi vstajniki, kaj se sprenevedate? Vaš edini cilj je bil rušenje vlade JJ, ne da bi sploh vedeli, zakaj. Vaše ogorčenje nad A.Bratuškovo in Lukšićem je prav tako nekredibilno, kot so bile vaše "vstaje". Sicer pa, kar ste želeli, ste dobili.

  • Šemefuky 18:18 27.junij 2013.

    Ja tudi meni je všeč njena garderoba. Samo bolj kot je tiho bolj mi je všeč. Ko pa spregovori, kompetenca po njeni diplomi govori in Zokijev interes se zaiskri pa Merklina komanda življenje dobi.

  • Avatar praufo
    praufo 16:34 27.junij 2013.

    Zavestno ali podzavestno delajo za Luca ali pa za Satana. SIcer pa, preberite si knjigo Evangelij po Judi. Jezus pove iz katerega sveta je prišel in tudi pove kdo vlada temu svetu. Vladata dva, zlobnež in utrganec. Juda mu je ...prikaži več pravzaprav rešitelj, da se reši tega sveta. Cerkev ne bo nikoli tega teksta sprejela, ker se potem podre ves sistem zgrajen na veliki prevari. Ta se bo tako kmalu. Se pa govori, da imata ta dva bebca baje težave, ker ne moreta več obvladovat situacije. Pa saj vidite kaj se dogaja. Štala je totalna na vseh področjih predvsem pa na ekonomskem, ki je itak izmišljotina nekega pohlepneža. Pogruntal je denar, sedaj je seveda brez kritja in ta se tiska brez meja. In to mu ni všeč. Ne ve pa kako bi ustavil ta proces. Skratka štala. Folka je baje preveč. Bile sta dve vojni, ki sta pobili preko 100 miljonov ljudi, vključno s povojnimi poboji. Pa še vedno premalo za nekoga. Jutri naj ukinejo denar, pa bomo vidli, kdo bo preživel. Jaz bom.