Slovenija
43777 ogledov

Razglašen oranžen alarm, na teh območjih možne močnejše nevihte

Nevihta Profimedia
Pred nami sta dva vremensko pestra dneva. Nevihte bodo spremljali močnejši nalivi, sunki vetra in toča.

Agencija RS za okolje je razglasila oranžni alarm za zahodni in osrednji del države. Opozorilo velja tako za ponedeljek kot torek. Možni so izdatnejši nalivi in močnejše krajevne nevihte. Nevihte lahko spremljajo nalivi s točo, močnejši piši vetra in udari strel. Ob hudourniških vodotokih so možne poplave. 

"Tekom dneva se bo predvsem na vzhodu države lahko za krajši čas delno zjasnilo, zlasti na zahodu in jugu pa bodo že nastajale nove plohe in nevihte, ki bodo potovale proti severovzhodu," piše vremenski portal neurje.si. "Po nastanku se bodo nevihte združevale v večje nevihtne sisteme ali linije, sprva pa so lahko tudi izolirane (verjetnost debelejše toče)."

posledice neurja Razdejanje Slovenija Foto: To so posledice sinočnjega neurja s točo

Nevihte se bodo pojavljale tudi jutri. "Nov pas neviht bo iz smeri severne Italije in severnega Jadrana zahod države dosegel zvečer oz. v noči na torek. Možen je razvoj nevihtne linije, ki bo dosegla Obalo, hrvaško Istro in Kvarner ter potovala v notranjost Slovenije in Hrvaške. Ob prihodu nevihtne linije bodo glavno nevarnost povzročali močni sunki zahodnega vetra in močni nalivi. Proženje ploh in neviht s krajšimi prekinitvami se bo nadaljevalo tudi ponoči in v torek čez dan." 

 
Najvišje dnevne temperature se bodo danes gibale med 20 in 25 stopinjami Celzija, na Primorskem in na jugovzhodu do 28 stopinj Celzija. Podobno bo tudi v torek. 

toča domžale Katastrofa Slovenija Škoda presegla dva milijona evrov, domove občanov zaščitili kar s folijo

V sredo in četrtek bo na Primorskem deloma sončno in večinoma suho, drugod bo zmerno do pretežno oblačno z občasnim dežjem, ki bo pogostejši na vzhodu. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja, napoveduje Arso. Od petka naprej bo večinoma sončno, najvišje dnevne temperature bodo okoli 30 °C.

Huda ura Slovenija Strašljivi posnetki: Kot limone velika toča razdejala Domžale in okolico

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar praufo
    praufo 19:51 03.avgust 2020.

    a je kdo še živ. .radarka slika je kr petra . .. dež, dež ... ne vem a bomo tole prespal