Slovenija
28 ogledov

Reke lahko prestopijo bregove

Za povečavo klikni na grafiko. (Foto: ARSO) Žurnal24 main
V noči na četrtek bodo zaradi obilnega deževja lahko ponekod reke na izpostavljenih mestih poplavljale v območju vsakoletnih poplav. Poplavlja lahko tudi morje.

Do četrtka zjutraj bo v zahodnih krajih padlo od 70 do 100 litrov dežja na kvadratni meter. Največ dežja pričakujemo med Goriško, Slovensko Istro in območjem Snežnika, so zapisali na spletni strani Agencije RS za okolje.

Reke bodo tako danes popoldne in v noči na četrtek po vsej državi močneje narasle in večinoma dosegle velike pritoke.

Aktualne vremenske podatke si lahko ogledate na našem vremenskem portalu Vreme.net.

Kakšno vreme nas čaka ta konec tedna, pa boste izvedeli jutri dopoldne na naši spletni strani.

Narasle bodo reke v Z, JZ in osrednji Sloveniji
Po napovedih hidrologov bodo najbolj narasle reke v zahodni, jugozahodni in osrednji Sloveniji. Gre predvsem za reke Soča, Vipava s pritoki, Idrijca, Reka, Kolpa, Gradaščica, Ljubljanica in Poljanska Sora.

Omenjene reke tako lahko na izpostavljenih mestih poplavijo v območju vsakoletnih poplav. Na srečo se bodo razmere začele v petek že postopoma umirjati, še napovedujejo na Arsu.

Poplavljalo bo tudi morje
Morje pa lahko nižje ležeče predele obale poplavi že danes v večernih urah. Zaradi povišanega plimovanja bi se to lahko zgodilo med 19. in 21. uro. Gladina morja na Mareografski postaji Koper bo predvidoma presegla vodostaj 300 centimetrov.

Sodelujte!
Če boste imeli zaradi naraslih voda težave, nam to sporočite prek storitve NAVEZA. Pošljite nam fotografije ali videoposnetke in sproti jih bomo objavljali na naši strani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.