Slovenija
23 ogledov

Rešitev: prometni znak zavit v folijo

Prelepljena tabla oz. prometni znak pred švedskim veleposlaništvom v Ljubljani Saša Despot
Parkirna prostora. Še vedno rezervirana za veleposlaništvo, ki ga v Ljubljani že eno leto ni več.

Na Dalmatinovi ulici sta še vedno dva parkirna prostora, ki sta vsaj po znaku na tleh sodeč rezervirana. Konec maja sta še bila rezervirana za veleposlaništvo Švedske (ki ga sicer v Ljubljani ni že od januarja 2010), na kar je nakazoval prometni znak, ki je zdaj zavit v folijo. Kdo ga je zavil, smo vprašali Mestno občino Ljubljana (MOL), odgovor pa pričakujemo v ponedeljek. Še vedno pa na sosednji ulici stoji znak, da sta parkirna prostora namenjena veleposlaništvu Norveške, ki ga v Ljubljani ni od lanske jeseni.

Vseeno pazite na kazen

“Urejanje parkirnih prostorov za tuja veleposlaništva v Sloveniji poteka na podlagi sodelovanja med MOL in vlado. Pravkar se v sodelovanju z zunanjim ministrstvom pripravlja nova sistemska ureditev; pregledujemo aktualno stanje, na podlagi katerega bomo urejali tudi stanje na terenu,” so maja odgovorili na MOL.

Čeprav švedsko veleposlaništvo teh parkirnih prostorov v središču mesta ne uporablja več, boste vi kaznovani, če boste tam parkirali. “Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da se morajo udeleženci ravnati v skladu z omejitvami, prepovedmi in obveznostmi, izraženimi s prometno signalizacijo. Ta udeležence v prometu zavezuje k prepovedi. Pri tem okoliščine, ki jih navajate, niso pomembne za presojo o tem, ali je zakonsko predpisani znak prekrška izpolnjen ali ne,” so pojasnili na mestnem 
redarstvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.