Slovenija
13701 ogledov

Revizija, ki lahko povzroči politični orkan, je pripravljena

Ljubljana 23.12.08, racusko sodisce, Tomaz Vesel, Foto: Dejan Mijovic Ljubljana 23.12.08, racusko sodisce, Tomaz Vesel, Foto: Dejan Mijovic
Osnutek poročila revizijskega poročila o nabavah zaščitne opreme, ki bi lahko povzročilo politični vihar, je pripravljen.

"Osnutek je v kabinetu pristojnega namestnika, kot to veleva zakon o računskega sodišču, nanj še ni podano ne soglasje ne nesoglasje. Čakamo, da bo ta faza minila, pričakujem, da bo to glede na obseg poročila v razumnem roku, v tednu dni," je napovedal predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel.

Na vprašanje, zakaj se njegov namestnik Jorg Kristijan Petrovič ne izjasni in ali gre morda za politične pritiske, pa je Vesel odgovoril, da je "računsko sodišče odporno na politične pritiske in da v poročilu ne bo niti enega stavka, za katerega ni argumentacije".

Osnutek ima okrog 200 strani, Vesel pa je povedal, da so imeli s pridobivanjem dokumentacije kar velike težave, predvsem s strani ministrstva za gospodarstvo.

Na vprašanje, kaj se bo zgodilo, če soglasja namestnika ne bo, pa je dejal, da je zakon v tem delu nedefiniran.

Osnutek revizijskega poročila ni javen, nanj pa lahko revidiranci podajo pripombe ali pojasnila.

Na vprašanje, ali drži, da se je želel predsednik vlade Janez Janša sestati z njim, pa je Vesel odgovoril: "Kolikor sem seznanjen, smo prejeli klic z željo po razgovoru, ki pa se ni zgodil zaradi prevelike obremenjenosti. Nič nenavadnega ni, da se predsednik računskega sodišča dobi s predsednikom vlade. Z drugimi predsedniki vlade se je kar pogosto dogajalo," je dejal.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 24
  • peter3 08:10 23.december 2020.

    Vesel hodi po robu zlorabe racunskega sodisca. S svojim laganjem in neprepricljivim, slabo zaigranim nastopom, se je v oceh javnosti ze diskvalificiral. Bojim se, da to ne bo veliki pok, temvec samo se en smrdljivi prdec, in strel v prazno, ...prikaži večo, levicarske bande.

  • anonime 21:17 22.december 2020.

    Levica se ruši kot hišica iz kart: https://www.youtube.com/watch?v=hG_HxJAteCQ

  • Janez11 20:51 22.december 2020.

    Ali niso podobno že počeli v poročilu KPK, ki ga je spisal Klemenčič in se je na koncu izkazalo , daje bil nezakonit in polno laži. Vsekakor nihče ni več odpiral teme saj so takrat sesuli Janševo vlado s protesti ...prikaži več za katere smo ugotovili, da so dejansko plačane aktivistične levičarke celice, ki cuzajo proračunski denar preko tako imenovanih sredstev za NVO