Slovenija
50 ogledov

RTV Slovenija bo okrepila varovanje

RTV SLO Saša Despot
Zaradi nespodobnega protesta na seji Programskega sveta RTV Slovenije bodo v prihodnje poostrili pogoje za vstop na sicer javne seje.

"Četudi so se novinarji RTV Slovenija, ki so protestirali na seji Programskega sveta, takoj distancirali od transparenta (napisa na velikem kosu belega blaga) s sovražnim govorom, ki so ga posamezniki razobesili na ponedeljkovi seji Programskega sveta RTV Slovenija, ga poskušajo nekateri mediji in posamezniki z zapisi na družbenih omrežjih še vedno povezati z novinarji RTV Slovenija oz. celo s samim javnim zavodom RTV Slovenija," so sporočili z nacionalne televizije. 

Na seji so namreč protestirali novinarji, pa tudi obiskovalci, ki so imeli transparent z napisom Smrt janšizmu, svoboda narodu. 

 

Dogodek ostro obsojajo

"Naj pojasnimo, da so seje Programskega sveta odprte za javnost, vodi pa jih predsednik Programskega sveta. Medtem ko v mirni akciji ustvarjalcev vsebin RTV Slovenija na seji Programskega sveta ni bilo nestrpnosti, pa ostro obsojamo zlorabo javne seje Programskega sveta s strani tretjih oseb z umestitvijo transparenta, ki je vseboval sovražni govor. Na RTV Slovenija menimo, da sovražni govor ne sodi na javne seje, kakor tudi ne kamorkoli v javni prostor, tovrstna dejanja pa najostreje obsojamo," so sporočili. 

Zaradi tega dogodka bodo poostrili pogoje za dostop in udeležbo na javnih sejah, ki se odvijajo v prostorih RTV Slovenija. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • sprehajalec 23:47 12.maj 2016.

    Dajte pisati neumnosti. Da nimate nič s tem. Pa tisti Bricelj oziroma papak, ki drži napis se je kar sam znašel tam, čisto naključje. Ta kot se imenuje rdeči džihadist je povsod zraven pa povsod dela zdraho. Kliče po vzgojni ...prikaži več po surli.Kaj bi bilo, če bi se na seji sds pojavil nekdo z napisom smrt cerarizmu, svoboda narodu. Kaj bi bilo cviljenja pa vpitja. Dvojna merila so in to na RTV. Kdo kaj sme in kdo ne. Vsaj ne govorite neumnosti naslednji dan.

  • dragec 22:32 12.maj 2016.

    umri anšist

  • glicinija 21:41 12.maj 2016.

    si žalosten ker si zamudil zrežirano akcijo