Slovenija
12 ogledov

Še ta teden bo odločeno, kako bi lahko prestajal kazen, če sploh

slovenija 09.06.10, Igor Bavcar, istrabenz, tajkun, intervju, modra hisa, foto: Anže Petkovšek
Ljubljansko okrožno sodišče zanima, kako se nekdanji šef Istrabenza počuti po operaciji.

Ljubljansko okrožno sodišče bo predvidoma do konca tega tedna odločilo, kdaj bo moral nekdanji šef Istrabenza Igor Bavčar na prestajanje kazni, predvsem pa ali je res dovolj zdrav, da se preseliti v zapor na Dob in posledično na kakšen način bi bilo trenutno najbolj primerno, da odsluži dosojeno kazen, če selitve v zapor zaradi slabega zdravstvenega stanja ne bi dobro prestal in da njegovo zdravje ne bi bilo še dodatno ogroženo

Čakajo izvide okrevanja po operaciji

Sodišče je tudi že pregledalo odgovore medicinskega izvedenca Petra Rakovca, ki je Bavčarja pregledal konec preteklega tedna ter preveril vse njegove zdravniške izvide in zakaj je moral Bavčar na nujno operacijo. Ob tem naj bi tudi ocenil, ali je Bavčarju njegova sicer dolgoletna bolezen v zadnjih tednih res skokovito napredovala. Zaradi vsega tega pa naj bi po neuradnih podatkih sodišču svetoval, da Bavčarju za nekaj časa preložijo prestajanje kazni.

"Sodišče je prejelo izvedensko mnenje za obsojenega Igorja Bavčarja. Sodišče še ne razpolaga s potrebnimi podatki, zato bodo nadaljnji ukrepi sprejeti in odvisni od te okoliščine oziroma pridobljenih podatkov. Nadaljnji ukrepi sodišča bodo znani predvidoma ta teden," pojasnjujejo na sodišču.

Zanima jih namreč, kakšno bo Bavčarjevo zdravstveno stanje po šesturni operacij, ki jo je prestal v ponedeljek. Direktorica Medicorja Metka Zorc je sicer že pred tednom poseg označila kot nujno potreben za Bavčarja, ki zdaj čaka še okrevanje. Zorčeva pa ne želi vnaprej napovedovati, kako dolgo bo to. Zagotovo pa bo to morala v najkrajšem možnem času pojasniti sodišču. Šele po tem bo namreč sodišče odločilo, ali se bo Bavčar sploh selil na Dob ali ne.

Višji sodniki tudi o Bavčarju

O tem, kako bi lahko odslužil sedemletno zaporno kazen pa hkrati odločajo tudi na ljubljanskem višjem sodišču. Od ponedeljka namreč obravnavajo še eno, tokrat sicer že tretjo, Bavčarjevo pritožbo, ki jo je višjim sodnikom posredoval potem, ko je okrožno sodišče vse tri njegove prošnje naj mu preložijo prestajanje kazni, zavrnilo.

Komentarjev 4
  • bfilipe 10:14 11.februar 2015.

    ..razne Bavčarje, Peklarje, Zidarje in drugo golezen sam v arest..mislim zadnji teden mu je bolezen skokovito narasla..pajade..on je res bolan že skoz ..ampak v glavi ..mater mu..zaseči premoženje skupaj s stanovanjem hčere v Londonu itd..pa zapret v Turški zapor ne ...prikaži več pa v ta hotel v Sloveniji..a zdaj mu je narod kriv da se je prase zavaljeno preveč, nažiral..

  • dragec 18:29 10.februar 2015.

    No,no,to pa ni lepo

  • Papaja Popi 17:58 10.februar 2015.

    Naj se sliši še tako grdo...škoda, ker ni umrl.