Slovenija
15334 ogledov

Tuji mediji o Sloveniji zelo redko pišejo toliko, kot v zadnjih nekaj urah

parlament Saša Despot
O odstopu z mesta Darija Krajčiča, poslanca LMŠ, ki je poslanske klopi včeraj zapustil zaradi sendviča, ki ga v trgovini ni plačal, so se razpisali številni svetovni mediji.

Da je sendvič poslanca stal službe piše francoska tiskovna agencija AFP. O kraji piše tudi britanski BBC, ki dodaja Krajčičeve besede, češ da je šlo za družbeni eksperiment.

O našem poslancu sta se denimo razpisala še avstrijska Die Presse in Kurier ter mnogi svetovni novičarski portali. Novica je segla celo onkraj Atlantika, o Krajčiču pa med drugim pišejo tudi na Filipinih.

Vsi poročajo, kako poslanec poudarja, da se je odločil preveriti sistem kontrole v trgovini.

"Čakam tam pri pultu, kjer so se trije ljudje pogovarjali med seboj. Zagotovo sem čakal tri minute. Kot da sem tam 'luft'," je bil slikovit Krajčič. "In potem sem se odločil, da bom preveril njihov sistem kontrole, če kaj odneseš iz trgovine. Prvič v življenju sem to naredil. Šel sem lepo ven in nihče ni pritekel za mano, nihče ni tulil. Torej tudi tam, kjer imajo vse pod video nadzorom in ne vem, kaj še vse, gre tu in tam kaj skozi," je pojasnil.

Poslanec se je kasneje sicer vrnil v trgovino in poravnal svoj dolg, a je bilo prepozno.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • Avatar praufo
    praufo 20:36 15.februar 2019.

    v tujini o nas vedo več kot mi mislimo, to sem že večkrat napisal, vsaka država ima malo morje tujih obveščevalce, ki so praktično nevidni za nas, navadne ovce in če so to objavili, pomeni da ta zgodba nekaj pomeni ...prikaži več ... zastonj reklama in publiciteta, ne pa sendvič in nadzor, čisti fake ...

  • Avatar Kimberley-Echo
    Kimberley-Echo 18:57 15.februar 2019.

    Tudi RT je to objavil. Komentarjev ni veliko, so pa zanimivi.

  • mitja20 17:08 15.februar 2019.

    Mizarska pamet ni kej