Slovenija
479 ogledov

Slovenka preko Facebooka išče svojega otroka

Novorojenček Shutterstock
Sprašuje se, ali je bil otrok zamenjan v bolnišnici.

Na Facebooku se je razširil zapis gospe Melite Osolnik, ki je ob pregledu obdukcijskega zapisnika po 38 letih posumila, da otrok, za katerega je do sedaj mislila, da je mrtev, še živi. 

"24. maja 1980 sem v Kranju rodila zdravega otroka, rečeno mi je bilo, da je deček, a spola nisem videla. Istega dne popoldan mi je medicinska sestra (ne zdravnik) prišla povedat, da je z mojim otrokom nekaj narobe, da težko diha. Zvečer je bil odpeljan v Pediatrično kliniko v Ljubljano, kjer je naslednji dan dopoldan umrl," razlaga Osolnikova. "Bila sem neizmerno žalostna in prizadeta, vendar sem verjela, da se je to res zgodilo."

Pred kratkim sem je iz povsem drugih razlogov pridobila obdukcijski zapisnik, ki izkazuje nerazumno razliko v teži njenega in obduciranega otroka – obducirani otrok je bil za 840 g težji od otroka, ki ga je rodila. "Upravičeno sklepam, da je bil otrok zamenjan," je zapisala na FB. "Mogoče je tudi, da je bil otrok pozneje posvojen."

Ugotovila je, da je bil preko CSD Kranj posvojen otrok, rojen 23.5.1980. "Zaradi varovanja osebnih podatkov mi identiteta te osebe ni dostopna," razlaga Osolnikova in dodaja, da institucije zavračajo sodelovanje. "Zadeva je po 25 letih zastarala in preiskava ni več mogoča, vse vpletene institucije pa zavračajo kakršnokoli sodelovanje pri razjasnitvi situacije."

Zato se je obrnila na javnost in prosi za pomoč, da bi razjasnila, kaj se je zgodilo. "Obračam se na javnost, prosim vse, ki ste pripravljeni pomagati, da mi sporočite, če poznate osebo ali ste sami oseba, rojena med 15. in 24.5.1980 v Kranju, imate krvno skupino A ali 0 Rh negativno in ta ni združljiva z vašimi starši, da mi to sporočite v zasebno sporočilo," je zapisala v zapisu. 

dezurni@zurnal24.si


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.