Slovenija
31 ogledov

Slovenski navijači na poti v Zagreb: "Zmagali bomo"

navijači
1/13
Anže Petkovšek
Organizirana skupina navijačev že v Zagrebu, kjer naj bi za Slovenijo nocoj navijalo vsaj 4 tisoč zagretih Slovencev. Da ne bi preglasili domačih navijačev, so organizatorji preostanek kart prejšnji teden razdelili med hrvaške klube.

Zvečer gre torej zares, naši košarkarji bodo stopili v areno in se za začetek pomerili kar z domačini. Dvorana, ki sprejme 12 tisoč ljudi, bo nabito polna, med navijači pa naj bi bilo vsaj štiri tisoč Slovencev, ki se jim bo pridružil tudi premier Miro Cerar.

"Kdor ne skače ni Slovenec," je bilo popoldne slišati na Želežniški postaji Ljubljana, od koder se je odpravila polovica organizirane skupine navijačev, ki so na EP odpotovali s Kompasom - druga polovica (550) se je v Zagreb odpeljala z avtobusi.

Na postaji je bilo veselo že pred odhodom: "Slovenija bo zmagala!" se je slišalo. Navijači so dobili majice in obljubili,  da bodo na poti sestavili še kakšno navijaško koreografijo, oziroma bodo kaj novega spesnili.

Preberite še:

Zaradi strahu, da bo na tekmi več Slovencev, vstopnice umaknili iz prodaje

V hrvaškem glavnem mestu jih pred, pa tudi po tekmi čaka zabava, saj so organizatorji za navijače pripravili številne stojnice in oder, na katerem bodo nastopile popularne hrvaške glasbene skupine.

Obračun med uveljavljenima reprezentancama

Čeprav gre za obračun med močno vrsto Hrvaške, ki v devetih prijateljskih tekmah ni doživela poraza, zato jo strokovnjaki uvrščajo med glavne favorite za odličja, ter pomlajeno in oslabljeno reprezentanco Slovenije, bo to tekma zdaj že uveljavljenih in spoštovanih ekip.

Slovenija se lahko pohvali, da se je na zadnjih petih eurobasketih vsakič uvrstila v četrtfinale oziroma med sedem najboljših, hkrati pa je poleg Španije in Francije edina evropska država, ki je brez povabila nastopila na zadnjih treh svetovnih prvenstvih. Hrvaška na drugi strani že 20 let čaka medaljo z velikih tekmovanj, njen preboj v polfinale zadnjega EP 2013 v Sloveniji pa je dokaz, da se sušnemu obdobju bliža konec.

Pričakovanja hrvaške javnosti pred EP so zelo visoka, saj je selektorju Velimirju Perasoviću uspelo združiti nadarjene in že uveljavljene igralce.

druženje | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Naši se nikogar ne bojijo

A varovanci selektorja Jureta Zdovca pravijo, da se nikogar ne bojijo. Odločeni so, da se favoriziranemu nasprotniku postavijo po robu s čvrsto in disciplinirano obrambo ter obljubljajo, da bodo ob pomoči navijačev dali od sebe maksimum.

"Res je, da gre za prvo tekmo prvenstva in to med sosedi, a ta dvoboj nikakor ne bo odločilen. Za nas je ključno, da v Zagrebu premagamo Gruzijo, Nizozemsko in Makedonijo. A če se nam bo ponudila možnosti, in v to sem prepričan, jo bomo zgrabili z obema rokama," sporoča selektor Jure Zdovc.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • dragec 23:42 05.september 2015.

    Žal, izgubili smo !!!!!

  • Žvižgač 23:13 05.september 2015.

    Ko bomo imeli trenerja in še kakega igralca lahko kaj pričakujemo, s temi pa je še dobro kot je.

  • markus 20:19 05.september 2015.

    r to res ni "športno", pa odstranijo naj smešne kape, ker so že prav hecni. Pa treba je naše košarkarje vzpodbujati tudi, ko jim ne gre. Malo bolj moški pristop vseh, pa bo mogoče se Marija prikazala in ...prikaži več bomo prišli naprej iz skupine. Vso srečo našim. Potrebovali jo bodo.