Slovenija
74 ogledov

Socialne ustanove: "To je gnojnica"

(Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Socialne ustanove so ogorčene nad predlogom zakona o socialnovarstveni dejavnosti. Vračamo se 30 let nazaj, opozarjajo.

Predsednik socialne zbornice Slovenije Bojan Regvar je pozval ministra za delo, družino in socialne zadeve Ivana Svetlika, naj umakne predlog zakona o socialnovarstveni dejavnosti iz javne razprave ali pa premisli o odstopu.

"Ministrstvo je ignoriralo strokovno javnost, predlog je navadna žalitev – gnojnica, ki se bo izlila na nas," je dejal Regvar in izpostavil, da socialne delavce moti majanje sistema, ki so ga gradili 50 let.

Darja Kuzmanič Korva iz skupnosti centrov za socialno delo (CSD) pa je opozorila, da ni kriterijev, na podlagi katerih bo vlada reorganizirala sedanjih 62 CSD-jev, tako da se ne ve, ali jih bo v prihodnosti 50 ali tisoč.

"Znova v čas delegiranja"
Tudi ostali predstavniki ustanov socialnega varstva so opozorili, da ni obrazložitve posameznih členov ter ocene finančnih posledic. Po mnenju nekaterih govorcev se sistem socialnega varstva vrača celo v leto 1984, ko je bilo vse delegirano s strani politike in države namesto upoštevanja stroke.

Generalni direktor direktorata za socialne zadeve na ministrstvu za delo Davor Dominkuš bo na očitke odgovoril ob 14.30.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.