Slovenija
69 ogledov

Sovič na čelo Elektra Maribor?

Bojan Horvat in Boris Sovič mediaspeed
Razpis. Šest v drugi krog. Ferenčak: Čas za premislek, odločitev bo težka.

Nekdanji mariborski župan Boris Sovič je po neuradnih informacijah iz energetskih krogov najresnejši kandidat za novega predsednika uprave Elektra Maribor. Poleg njega naj bi se v ožji krog uvrstilo še pet kandidatov.

Za razpis iz medijev

Da je v ožjem krogu, Sovič ni ne potrdil ne zanikal. "Za razpis sem prebral v medijih in se prijavil. Samega postopka izbire pa ne morem komentirati, saj to ni v moji pristojnosti," je za Žurnal24 pojasnil Sovič, sicer viden član stranke SD, ki je na nedavnih volitvah neuspešno kandidiral za poslanca v DZ.

Med resnejšimi kandidati naj bi se pojavila tudi sedanji prvi mož Silvo Ropoša in nekdanji prvi mož Lafarge Cementa Iztok Virant, še trdi naš vir. Preostali trije naj bi bili že znana imena iz energetike; šlo naj bi za enega od nekdanjih nadzornikov Elektra Maribor, drugi pa naj bi bil zaposlen v Elektru Celje in nekdaj v Elektru Maribor.

Naj spomnimo, da so nadzorniki 19. oktobra krivdno razrešili Andreja Kosmačina, novembra pa so mu odpovedali še delovno razmerje v Elektru Maribor. Od takrat družbo vodi Ropoša.

Čas za razmislek

Roman Ferenčak, prvi nadzornik Elektra Maribor, je za Žurnal24 potrdil informacijo, da so v ožji izbor uvrstili šest od 16 kandidatov.
O imenih ni želel govoriti. "Z njimi smo v ponedeljek že opravili razgovore. Zdaj smo si nadzorniki vzeli nekaj časa za premislek. Odločitev bo težka," je dodal naš sogovornik.

Novega predsednika uprave Elektra Maribor naj bi nadzorniki imenovali v dveh ali treh tednih. Kot so nam še zaupali naši viri, naj bi se nadzorniki nagibali predvsem k temu, da bi za vodstveno mesto izbrali nekoga, ki v preteklosti ni bil povezan z Elektrom Maribor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.