Slovenija
62964 ogledov

Sredi Ljubljane so se brezskrbno zabavali v lokalu, ko so prišli inšpektorji ...

Nočni klub Profimedia
Gašperlinova je ocenila, da so inšpektorji dobro opravili svoje delo. *Fotografija je simbolna.

V. d. glavne tržne inšpektorice Martina Gašperlin je na današnji novinarski konferenci povedala, da je tržni inšpektorat tudi v prejšnjem tednu nadaljeval s poostrenim preverjanjem spoštovanja ukrepov za zamejitev širjenja virusa covid-19.

Zaradi neupoštevanja ukrepov so začasno zaprli devet prodajaln in gostinski lokal v Ljubljani, ker je v njem potekala zasebna zabava. 

Osem jih ni nosilo maske, 12 pa ni izpolnjevalo pogoja PCT

Tržni inšpektorat je opravil nadzor pri 1200 subjektih, večinoma na področju trgovske dejavnosti. Zaradi nepravilnosti je bilo izrečenih 183, naložili so jim odpravo nepravilnosti. Le v osmih primerih so ugotovili nenošenje zaščitne maske, v 12 primerih pa so ugotovili, da osebe ne izpolnjujejo pogoja PCT.

Zaradu nepravilnosti in neupoštevanja ukrepov so doslej izdali 15 odločb, s katerimi so začasno ustavili opravljanje dejavnosti. Izdali so 20 plačilnih nalogov, ker niso preverjali pogoja PCT, od tega 12 na bencinskih servisih, tri v trgovinah z oblačili in pet v ostalih vrstah trgovin.

Covid-19 maske PCT PCT Slovenija Toliko kršitev so ta teden odkrili inšpektorji

"Vsak dan bolj verjamem, da maturantski moje hčere bo in da se bodo najine plesne vaje obrestovale"

Gašperlinova je ocenila, da so inšpektorji dobro opravili svoje delo. Zahvalila se je vsem, ki vestno preverjajo izpolnjevanje pogoja PCT in strankam, "ki brez nerganja in slabe volje pokažejo dokazilo o izpolnjevanju pogoja PCT skupaj z osebnimi izkaznicami".

Povedala je, da si tudi sama želi, da se epidemija čim prej konča in se lahko vrnemo v življenje, kot smo ga poznali prej. Verjame, da z izpolnjevanjem pogoja PCT rešujemo življenja.

"Vsak dan bolj verjamem, da maturantski moje hčere bo in da se bodo najine plesne vaje obrestovale - že pet let," je povedala. Kar je zanjo maturantski ples hčere, je za koga drugega poroka, veselica ali kakšno podobno normalno druženje, ki ga vsi pogrešamo, je še dodala.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 28
  • petra2 16:16 25.november 2021.

    Če bi bila jaz njena hčera, bi se svoje mame sramovala, saj izvaja faši_zem nad nami!!!!!

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 00:21 25.november 2021.

    malo me skrbi, da so si tole novico izmislili samo zaradi zastraševanja. ;)

  • Franjo Erman 19:44 24.november 2021.

    ena navadna zahojena krava, fuj