Slovenija
4721 ogledov

Stroka negativno ocenila ventilatorje Geneplanet

Tarča
Država je naročila 220 ventilatorjev, a so ti po oceni skupine zdravnikov neprimerni.

Uredništvo Tarče je pridobilo dokument z mnenjem zdravnikov o primernosti medicinskih ventilatorjev za zdravljenje bolnikov s covid-19, ki jo je dobavil Geneplanet. 

Po ocenah stroke so ventilatorji manj primerna, celo zadnja izbira za predihavanje bolnikov, je poročala RTV SLO.

Mitja Terče, direktor ECE Afera maske Slovenija Izsiljeval in grozil: Čemu je pri nabavah služila njegova skupina?

V mnenju, ki ga je o primernosti ventilatorjev podal dr. Richard Knafelj, je zapisano: "Ventilator Siriusmed R30 sem ocenil kot neprimernega za predihavanje bolnikov, ki potrebujejo nadzorovano predihavanje zaradi okužbe s covid-19." 

Ocena stroke | Avtor: RTV SLO RTV SLO

Po poročanju nacionalne televizije je dr. Knafelj v mnenju zapisal še, da ta ventilator pride v poštev kot zadnja izbira. 

Covid-19: UKC Maribor | Avtor: UKC Maribor Covid-19: UKC Maribor UKC Maribor

Zdravko Počivalšek Počivalšek: Slovenija "Nisem delal seznamov in se šel biznis. Drugih junakov ni bilo!"

V skupini, ki je ocenila več kot 90 ventilatorjev, sta bila poleg Knaflja še dr. Marko Noč in dr. Primož Gradišek. Skupina je kar 13 drugih ventilatorjev ocenila kot zelo primerne.

Direktor podjetja Marko Bitenc vztraja, da so njihovi ventilatorji ustrezni, kar potrjujejo številna naročila iz drugih držav. 

Jelko Kacin Brez dlake na jeziku Slovenija Kacin: Gale ni noben žvižgač

Pri podjetju Geneplanet je bilo po ceni osem milijonov evrov naročenih 220 ventilatorjev za predihavanje bolnikov z novim koronavirusom. Rok dobave je bil 15. maj, do danes so jih dostavili polovico.

Afera maske Slovenija Žvižgač: Pritiskali so na nas, grozili in vpili naj nakažemo denar

Na nepravilnosti pri dobavi medicinske opreme je v oddaji Tarča pred enim tednom opozoril Ivan Gale z Zavoda za blagovne rezerve.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 15
  • Ender3 12:23 01.maj 2020.

    Neposredne volitve,pa da vidimo kdo bo dobil mandat za organizirano krajo. Skozi politični marketing gredo samo pokvarjeni in neverodostojni posamezniki, ki si s tam pumpajo pomanjkljiv ego.

  • Naklonsky 10:19 01.maj 2020.

    Stroka je marsikdaj ugotovila, da oprema ni primerna. Izkazalo se je, da je v večini primerov lobirala za opremo, ki so jo nabavljali uveljavljeni koruptivni posredniki. Podobna zgodba se je dogajala pri nabavah operativne opreme, operacijskih miz itd, itd. Vprašati ...prikaži večti se je treba, katera stroka!

  • sam50 08:49 01.maj 2020.

    Ampak Počivalšek je s temi ventilatorji,kot je sinoči ene 50x ponovil,reševal življenja množic,čeprav stroka trdi,da so po poskusni uporabi na le enem lažje obolelem pacientu to sranje preizkusili in ga takoj uskladiščili,ker ni primeren za covid bolnike...