Slovenija
1294 ogledov

Študentom in dijakom vendarle brezplačen prevoz tudi poleti

Ljubljanski potniški promet je med drugim razdelil 20.000 brezplačnih tedenskih Žurnal24 main
Dosežen dogovor s prevozniki.

Prevozniki bodo po besedah infrastrukturnega ministra Jerneja Vrtovca dijakom in študentom tudi letos ponudili brezplačno podaljšanje terminskih vozovnic za julij in avgust. S prevozniki je bil namreč ne glede na njihov težak finančni položaj zaradi epidemije covida-19 dosežen dogovor, kar na ministrstvu pozdravljajo.

Še včeraj je veljalo, da dijaki in študentje, ki uporabljajo javni potniški promet in ki so zanj kupili letno vozovnico, slednje s 1. julijem več ne bodo mogli uporabljati. V prejšnjih letih je ministrstvo za infrastrukturo dijakom in študentom, ki so kupili letno vozovnico, pravico do prevoza omogočalo tudi v poletnih mesecih. 

Z ministrstva so zdaj sporočili spremembo. Ministrstvo za infrastrukturo je po besedah ministra Jerneja Vrtovca aktivno sodelovalo v pogovorih med prevozniki in predstavniki študentov. "Na začetku je bilo rečeno, da je zmedo povzročilo ministrstvo, a temu ni bilo tako," je bil jasen, ob tem pa je dogovor o brezplačnem prevozu pozdravil.

Vrtovec je na današnji novinarski konferenci dijake in študente, pa tudi ostale uporabnike javnega potniškega prometa, pozval k previdnosti in doslednemu spoštovanju smernic Nacionalnega inštituta za javno zdravje. "Obvezni sta uporaba mask in socialna distanca," je izpostavil.

avtobus Slovenija Slovenija Zakaj brezplačen prevoz upokojencem, dijakom in študentom pa ne?

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.