Slovenija
20 ogledov

Telovadci s tenisači

Na križišču med Koprsko in Gerbičevo ulico bo dvorana Pegan - Petkovšek (na foto Žurnal24 main
Iz ljubljanske izdaje Žurnal24. Center 
Pegan - Petkovšek. Za sedem milijonov evrov naj bi ga končali naslednje leto.

V ponedeljek se bo končal arhitekturni natečaj za gimnastični center Pegan - Petkovšek, zmagovalca pa bodo razglasili 1. februarja, je napovedal Edvard Kolar, generalni direktor Gimnastične zveze Slovenije. Takrat bo tudi znano, koliko bo projekt stal – za zdaj je ocenjen na okoli sedem milijonov evrov. Center bo del športnega parka Svoboda na Viču, kjer bo tudi nacionalni teniški center. Avtorja urbanistične zasnove celotnega parka sta ljubljanski podžupan Janez Koželj in Jernej Vidmar.

Dogovora za zemljišča ni
Letos bo Mestna občina Ljubljana (MOL) objavila tudi razpis za javno-zasebno partnerstvo v tem projektu. Vanj bo občina vložila zemljišča, čeprav se z lastniki še ni dogovorila za odkup. Na vprašanja, za koliko zemljišč in kako velika zemljišča gre ter koliko denarja bo za to potrebnega, na MOL niso odgovorili.

Preostali del projekta bo financiral zasebni investitor. Kolar pravi, da je še prezgodaj govoriti o tem, kdo bo to. "V osnovi bo zasebni partner Gimnastična zveza Slovenije. Kako bomo oblikovali koncern zasebnih partnerjev, ki bodo tudi investirali, in kolikšen del denarja bomo pridobili iz javnih sredstev, pa je še vprašanje. Bomo videli, kako uspešni bomo," pravi Kolar. Ob tem upa, da bo projekt dokončan naslednje leto. Gradnja naj bi sicer trajala okoli deset mesecev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.